Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Νεκρός διαρρήκτης στις Θερμοπύλες

Ένας διαρρήκτης νεκρός και ένας ακόμα βαριά τραυματισμένος είναι ο απολογισμός της άγριας καταδίωξης, τα ξημερώματα, στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος των Θερμοπυλών. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, δύο Αλβανοί 22 και 28 ετών διέρρηξαν σπίτι στο Μώλο Φθιώτιδας, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους ενοίκους και τράπηκαν σε φυγή. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και λίγο αργότερα περιπολικό της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων εντόπισε το αυτοκίνητο των δραστών, μάρκας «Άλφα Ρομέο» και άρχισε καταδίωξη κατά μήκος της εθνικής οδού, αλλά οι δύο Αλβανοί κατάφεραν να διαφύγουν τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Στον κόμβο των Θερμοπυλών, όμως, επιχείρησαν να μπουν στο χωριό, αλλά λόγω της υπερβολικής ταχύτητας που είχαν αναπτύξει το αυτοκίνητο χτύπησε στις διαχωριστικές μπάρες και εκσφενδονίστηκε σε απόσταση 150 μέτρων, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Ο οδηγός σκοτώθηκε επιτόπου, ενώ ο συνοδηγός αν και βαριά τραυματισμένος σύρθηκε μέχρι τη διαχωριστική νησίδα για να κρυφτεί, αλλά τον βρήκαν οι αστυνομικοί οι οποίοι έφθασαν στο σημείο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Στην έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ένα πιστόλι και μία γεμιστήρα με 13 σφαίρες, ενώ στην τσέπη του νεκρού οδηγού βρέθηκαν χρήματα που είχαν αρπάξει από το σπίτι στο Μώλο.


Όπως προέκυψε, οι δύο Αλβανοί βρίσκονταν νόμιμα στη χώρα μας και είναι μόνιμοι κάτοικοι Αθήνας. Από την Αστυνομία ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: