Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ , ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΜΑΖΙ, ΕΡΓΑΤΕΣ, ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ

Συνάδελφοι, Συνάδελφισσες,
Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης- Ε.Ε.- εργοδοσίας έχει ανοίξει ενιαίο, ολομέτωπο αντεργατικό πόλεμο, σε συνεργασία με τις ξεπουλημένες ηγεσίες του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς στις σημερινές συνθήκες κρίσης της καπιταλιστικής οικονομίας θα εντείνεται όσο δεν υπάρχει αντίσταση και οργανωμένη πάλη από τους εργαζομένους. Τα προηγούμενα χρόνια που υπήρχε κερδοφορία οι μεγαλοεργοδότες δεν μοιράζονταν τα κέρδη τους μαζί μας, τώρα όμως ζητάνε να μοιραστούμε μαζί την κρίση τους και πολύ συχνά χρησιμοποιούν την κρίση ως πρόσχημα για να απολύουν εργαζόμενους ιδιαίτερα αυτούς που αναπτύσσουν συνδικαλιστική δράση.
Το Σωματείο μας λίγες μέρες πριν επισκέφθηκε το κατάστημα HONDO’S CENTER και σε συνάντηση που είχε με τον εκπρόσωπο του καταστήματος παρουσία του λογιστή της επιχείρησης, παραδέχθηκε μπροστά σε τρία μέλη της διοίκησης του Σωματείου ότι δεν δίνει ρεπό στις εργαζόμενες. Στις έντονες διαμαρτυρίες μας για να τηρεί έστω αυτά που ορίζει η εργατική νομοθεσία ο εκπρόσωπος της επιχείρησης μας παρέπεμψε στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Απευθυνθήκαμε στην Επιθεώρηση όπου πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση όπου εκεί δήλωσε ότι τηρεί τα νόμιμα άσχετα αν είχε παραδεχθεί μπροστά μας ότι δεν δίνει τα ρεπό στις συναδέλφισσες.
Δύο εβδομάδες μετά απέλυσε εργαζόμενη μητέρα που δούλευε 9 χρόνια με πρόσχημα την οικονομική κρίση.
Συνάδελφοι, Συνάδέλφισσες
Το σωματείο μας θα συνεχίσει με συνέπεια τον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, για την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων. Ο Αγώνας είναι κοινός, με τους χιλιάδες απολυμένους από επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους σε ολόκληρη την χώρα.
Καμιά εργαζόμενη και κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος και φοβισμένος, γιατί κανένας δεν μπορεί να γλιτώσει ή να αντιμετωπίσει μόνος του την φτώχεια, την ανέχεια, την ανεργία, τη ζωή χωρίς δικαιώματα, την απόλυση.

Σε αυτές της συνθήκες το σωματείο μας καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν με συσπείρωση και μαζικότητα της πάλης του απέναντι στην εργοδοσία.Να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς, δημιουργώντας σωματειακές επιτροπές, και επιτροπές αγώνα, στηρίζοντας το σωματείο μας, γιατί είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εμποδιστεί και να ανατραπεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 10 Φλεβάρη.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το Δ/Σ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: