Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Στο Ευρωκοινοβούλιο φέρνουν οι Ο-Π τον καθρέφτη της Αρκίτσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα σκουπίδια ο “Kαθρέφτης της Αρκίτσας”
Στο Ευρωκοινοβουλιο φέρνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι την προστασία ενός σπάνιου γεωλογικού φαινομένου,
που έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο

Το θέμα του σπάνιου γεωλογικού φαινομένου του «Καθρέπτη της Αρκίτσας» στην ΝΑ. Φθιώτιδα και της προστασίας του, φέρνουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι. Πρόκειται για κάθετο γεωλογικό ρήγμα με επιφάνεια 80 Χ 300 μέτρα, που ονομάστηκε «καθρέπτης» από τη στιλπνή επιφάνεια του πετρώματος. Τα χαρακτηριστικά του το κάνουν γεώτοπο διεθνούς σημασίας, που θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην προβολή της ευρύτερης περιοχής.
Με την ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου προς την Κομισιόν τίθεται το αίτημα για ένταξη της περιοχής στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γεωπάρκων, αλλά και για το κλείσιμο και αποκατάσταση του χώρου ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων που λειτουργεί δυστυχώς από το Δήμο Δαφνουσίων στη βάση του σπάνιου γεωλογικού σχηματισμού.
«Η περίπτωση του καθρέπτη της Αρκίτσας δείχνει πώς μια κοντόφθαλμη πολιτική για τα σκουπίδια μπορεί να απαξιώνει ένα πλούτο που δεν έχουμε καν συνειδητοποιήσει», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Η χώρα μας χρειάζεται να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, τόσο για την προστασία της φυσικής και γεωλογικής κληρονομιάς όσο και για τη βιώσιμη διαχείριση των σκουπιδιών»

Δεν υπάρχουν σχόλια: