Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Εκπαιδευτικοί ΠΑΜΕ εναντίον εκπαιδευτικών ΠΑΣΚΕ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Αξιος ο μισθός τους- Καμαρώστε τους!!
Όταν η Διοίκηση ενός Σωματείου, δεν συμμερίζεται τα προβλήματα και τις αγωνίες των εργαζομένων που εκπροσωπεί και δεν οργανώνει αγώνες , είναι καταδικασμένη στην συνείδησή τους και συμβάλλει στο να απαξιωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα και να καλλιεργηθεί η μοιρολατρία και ο συμβιβασμός ότι τίποτα δεν αλλάζει! Απόψεις άκρως αντιεπιστημονικές αφού νόμος της φύσης και της κοινωνίας είναι η κίνηση , η μεταβολή.
Γίνονται όμως οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές επικίνδυνοι για το λαό και το κίνημα όταν όχι μόνο δεν οργανώνουν τους αγώνες των εργαζομένων που βρίσκονται μέσα στη θύελλα της καπιταλιστικής κρίσης αλλά συναινούν και βάζουν πλάτη να περάσουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που μεθοδεύει το μεγάλο κεφάλαιο και προωθεί η κυβέρνηση με τις ευλογίες της Ε.Ε.
Αλήθεια, φαίνεται πως οι συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ στην ΕΛΜΕ Βοιωτίας, δεν θίγονται από κανένα από τα μέτρα και γι’ αυτό όχι μόνο δεν ανησυχούν αλλά φροντίζουν και για μας πριν από μας! Περισσότερο δε φροντίζουν για την ηρεμία του πολιτικού φορέα , του ΠΑΣΟΚ, που εκπροσωπούν, μιας και δεν επιτρέπονται διεκδικήσεις και αταξίες, αλλά μόνο Καρναβάλια και ό,τι άλλο light.

Αυτό προτείνει η τοπική ΕΛΜΕ. Αποκριάτικο χορό για τα παιδιά των καθηγητών ! Πιστεύουμε ότι θα ήταν χρησιμότερο για όλους αντί οι κ.κ. συνάδελφοι να αναλώνονται σε τέτοιες εκδηλώσεις –λες κι είναι πολιτιστικός σύλλογος και όχι σωματείο-να φρόντιζαν για τους γονείς των παιδιών αλλά και το μέλλον των ίδιων των παιδιών!
Επειδή κόπτονται ότι οι συνάδελφοι τους έδωσαν την πλειοψηφία και άρα έχουν στο χέρια τους λευκή επιταγή, έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής:
Ποτέ δεν είπαν την αλήθεια στους συναδέλφους. Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΛΜΕ και στις επισκέψεις στα σχολεία, το μόνο θέμα που «μπουρδούκλωσαν» ήταν αυτό των 176 € . Αφού συμφωνούν με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των συναδελφισσών, στα 67 , γιατί δεν το είπαν; Αφού με πολιτικές αποφάσεις τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ. όσο και του ΠΑΣΟΚ τα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων τινάχτηκαν στον αέρα , γιατί δεν τοποθετήθηκαν; Αφού συμφωνούν για τις περικοπές των μισθών μας γιατί δεν πήραν θέση; Αφού η πολιτική τους θέση είναι οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις γιατί δεν τοποθετήθηκαν για τη σύγχρονη δουλεία της ωρομισθίας και της αναπλήρωσης; Και τέλος αφού νοιάζονται(;) για τα παιδιά μας βάζουν πλάτη για τον κόσμο που ζουν και θα ζήσουν – άνεργα, ανασφάλιστα, μεσα στην αβεβαιότητα με βασικό αξίωμα την ανταγωνιστικότητα οπου το «μεγάλο ψάρι θα τρώει το μικρό» και ο σώζων εαυτόν σωθήτω, όπως κι αν ο καθένας το ερμηνεύει αυτό!

Επιπλέον είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ το πώς οι κυβερνητικές παρατάξεις γίνονται πλειοψηφία στα συνδικάτα. Αν εξαιρέσουμε τις πιέσεις και τους εκβιασμούς όλου του κομματικού μηχανισμού και όχι μόνο, που πατάνε στα υπαρκτά προβλήματα των εργαζομένων κατά τα άλλα ο λαός ψηφίζει ελεύθερα(;) με το χέρι στην καρδιά!

Είναι ντροπή σε περίοδο που ο λαός πρέπει να αντισταθεί σε ενιαίο μέτωπο απέναντι στην πλουτοκρατία να βρίσκονται «συνδικαλιστές» που αντικειμενικά ταυτίζονται με τις επιδιώξεις του κεφαλαίου και είναι συνειδητοί απεργοσπάστες των λαϊκών αγώνων.
Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΠΑΜΕ την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ στις 10.30 π.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στη ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: