Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Η χοροεσπερίδα του Βοιωτικού Κέντρου Μουσικών Σπουδών και 5 φωτογραφίες








ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ
Τμῆμα: Βοιωτικὸ Κέντρο Μουσικῶν Σπουδῶν
Ἡλεκτρονικὴ διεύθυνση: www.eite.gr
E-mail: info@eite.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η χοροεσπερίδα του Βοιωτικού Κέντρου Μουσικών Σπουδών τμήματος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΩΝ. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 20:30 και διεξήχθη στο Κέντρο Διασκέδασης ΓΙΩΡΓΟΥΛΑΣ στη συνοικία Αγίων Θεοδώρων στην πόλη της Θήβας. Στην εκδήλωση προσήλθε πλήθος κόσμου. Στους συνδαιτυμόνες υπήρχαν εκτός από Ιεροψάλτες και φίλους της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής , εκλεκτοί φίλοι του Ιδρύματος στους οποίους αρέσει το γνήσιο Δημοτικό, Λαϊκό και Ρεμπέτικο τραγούδι.
Ο συντονιστής των Μουσικών Συνόλων (Ρεμπέτικης, Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής) κ. Παπαναστασίου Σωτήρης έδωσε τον καλύτερό του εαυτό αφού κράτησε το γλέντι μέχρι της 3:00 το πρωί της Δευτέρας. Σε αυτό φυσικά συνέβαλαν και όλοι οι μουσικοί μας οι οποίοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους για ακόμη μια φορά. Το γλέντι άναψε για τα καλά όταν ο Άρχων Υμνωδός της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Χατζηχρόνογλου Γεώργιος τραγούδησε εκπληκτικούς Μανέδες που μας θύμισαν ακόμη μια φορά έναν από τους λόγους που αισθανόμαστε υπερήφανοι που είναι δάσκαλος μας. Στην επιτυχία αυτής της βραδιάς σημαντικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία της γυναικείας χορωδίας του Δήμου Βαγίων η οποία τραγούδησε ρουμελιώτικα τραγούδια.
Σαφώς για την διεξαγωγή της φετινής εκδήλωσης θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Θεοδοσίου Θανάση για τον συντονισμό της βραδιάς, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ιδρύματος κ. Τσαρουχά Αντώνη για την ευθύνη της όλης οργάνωσης και τον χοράρχη μας κ. Αναδιώτη Δημήτρη.
Στο τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μουσικούς που έλαβαν μέρος: Στο κλαρίνο τον Κυριάκου Γιώργο, στην κιθάρα τους Παπανικολάου Χάρη και Βενιζέλο Γιώργο, στο λαούτο τον Κυριάκο Άγγελο, στο μπουζούκι τους Παπάζογλου Βαγγέλη και Ρωμανά Παναγιώτη, στα κρουστά τον Πανουσάκη Αγησίλαο και στο τραγούδι τους Παπαναστασίου Σωτήρη, Γρυπάρη Βαγγέλη, Μανίσαλη Μάρθα και Κορόση Θεοδώρα
Σας ευχόμαστε καλή και ευλογημένη Χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: