Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Λιβαδειά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκατοντάδες εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, συμμετείχαν χτες στη συγκέντρωση, Τετάρτη 24/02 στην Κ. Πλατεία Λιβαδειάς.
Η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση ήταν πραγματικά μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχει πραγματοποιήσει το Π.Α.ΜΕ. Από νωρίς το πρωί δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. ξεκίνησαν με συμβολικό αποκλεισμό σε πολυκατάστημα της Λιβαδειάς. Αργότερα από τις μικροφωνικές που στήθηκαν συνάδελφοι καλούσαν τον εργαζόμενο λαό να ξεσηκωθεί να αποκρούσει τα αντεργατικά μέτρα και να φτιάξει το δικό του μέτωπο: «Παλλαϊκός ξεσηκωμός τώρα! Για να μην καταδικάσουν εμάς και τα παιδιά μας στην εξαθλίωση, για να μη δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα για ψίχουλα». Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γ. Πελέκη ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν από τους αυτοδιοικητικούς η Σούλα Πεζή μέλος του Δ/Σ των ΟΤΑ, ο Βασίλης Ζιάρρας μέλος του Δ/Σ του Αλουμινίου και από τους Ιδ. Υπαλλήλους η Νατάσα Τάτση προεδρος του Σωμ. Ιδ.Υπαλλήλων Λιβαδειάς.
Στην κινητοποίηση παρευρίσκονταν και συμπαραστέκονταν μέλη των σωματείων συνταξιούχων ΤΕΒΕ ΙΚΑ ΤΣΑ, καθώς και μέλη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης.
Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλη μας με τα συνθήματα να δίνουν παλμό και αγωνιστικότητα. Το πανό του Σωμ. Ιδ. Υπαλλήλων στην κεφαλή της πορείας έδινε το «στίγμα»: «Την κρίση να πληρώσουν η πλουτοκρατία και τα κόμματα της». Εργάτες, Μαθητές, Αυτοαπασχολούμενοι, Αγρότες, Συνταξιούχοι, όλοι μαζί διατράνωσαν την αντίθεση τους και βροντοφώναξαν ότι δεν συναινούν με την αντεργατική λαίλαπα που έρχεται. Δεκάδες μικρά πηγαδάκια άνοιξαν σε όλη τη διάρκεια της μαζικής πορείας. «Εργάτη, σε θέλουν ακόμα πιο φθηνό γι' αυτό ξεθεμελιώνουν το Ασφαλιστικό», ακουγόταν το σύνθημα από την πορεία.
Στο τέλος της πορείας οι εργαζόμενοι έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού για αγωνιστικές διεκδικήσεις για τα σύγχρονα δικαιώματά μας.

Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. περ. Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: