Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Απεργία στις 17 Δεκεμβρίου-Ανακοίνωση από Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2009 και ΩΡΑ 11.00 π.μ.
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.

Στην θύελλα που έρχεται, χρέος κάθε εργάτη που οργίζεται ή προβληματίζεται για την κατάσταση που αντιμετωπίζει στον τόπο δουλειάς και κατοικίας του, είναι να ξεσηκωθεί.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Δεν χρειάστηκαν καν οι 100 πρώτες «πολυδιαφημιζόμενες» μέρες της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και χωρίς να κωλυσιεργήσει προωθεί όλα όσα έχει δεσμευτεί απέναντι στο κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ. Προχωρά με καίρια χτυπήματα στο ασφαλιστικό, στις συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις, στις εργασιακές σχέσεις, στο δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, στην Παιδεία, στη διοικητική μεταρρύθμιση, στο φορολογικό, στις ιδιωτικοποιήσεις, στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, στη διατήρηση και επέκταση της αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων εκτός συνόρων.
Από την άλλη, οι «μνηστήρες» της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας ξεσάλωσαν για άλλη μια φορά ζητώντας σε πρώτη φάση την λειτουργία των καταστημάτων για μια επιπλέον Κυριακή (13/12/2009) κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και σε δεύτερη φάση τη λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο. Το σχέδιο ολοκληρώνεται και σε τρίτη φάση, όπου σύντομα, θα ζητηθεί η γενικευμένη απορρύθμιση του Ωραρίου τόσο τις καθημερινές όσο και τις Κυριακές Αργίες!!

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Την ώρα που τα κέρδη των επιχειρήσεων είναι τεράστια, εμάς που παράγουμε τον πλούτο μας πετάνε ψίχουλα. Είναι ώρα να τους βροντοφωνάξουμε ότι την κρίση τους δεν θα την πληρώσουμε εμείς. Εργάτες και κεφάλαιο δεν είναι στην ίδια όχθη την περίοδο της κρίσης, όπως δεν είναι στην ίδια όχθη την περίοδο που οι εργοδότες συσσωρεύουν κέρδη.
Την ώρα που η αγορά της Λιβαδειάς «βοά» από την ανασφάλιστη εργασία, τους μισθούς πείνας, την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τα ανύπαρκτα ρεπό, εμείς πρέπει να δώσουμε δυναμική απάντηση. Να συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση στις 17 Δεκέμβρη ζητώντας διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Να τους τρομοκρατήσουμε εμείς.
Συνάδελφε, Συναδέλφισσα
Θυμήσου πότε ήταν η τελευταία φορά που γύρισες σπίτι σου και ένιωσες ευδιάθετος να παίξεις με το παιδί σου, να μιλήσεις με το άνδρα σου ή την γυναίκα σου, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να βγεις έξω με την παρέα σου να συζητήσεις.
Σκέψου είναι πρόοδος άραγε το έτος 2010 να αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, να καταργείται η πενταετής διαφορά στη συνταξιοδότηση ανδρών - γυναικών, όπως αποφασίζουν τα ευρωδικαστήρια, και οι νέες γυναίκες, τα παιδιά τους, να δουλεύουν με χειρότερους όρους από τις μανάδες τους; Αν όλα τα παραπάνω είναι πρόοδος, τότε, πράγματι, το δικαίωμα σε ανθρώπινους μισθούς είναι συντήρηση. Η δωρεάν δημόσια και καθολική Υγεία είναι στασιμότητα. Το να μην πληρώνεις για να μορφωθεί το παιδί σου είναι ανεπίτρεπτο.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Έχουμε πια αποκομίσει εμπειρία. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι συμπαραστάτες στον αγώνα μας δεν θα είναι ούτε οι πρασινογάλαζες κυβερνήσεις, ούτε οι προσκυνημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ που υπογράφουν αυξήσεις 0,77€ αλλά ούτε το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς που δεν μπορεί να υπηρετήσει ούτε καν το θεσμικό του ρόλο.

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Έλα μαζί μας στο Σωματείο για να γίνει πιο μαζικό, πιο ικανό να παρεμβαίνει στον κλάδο μας. Για την ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Με τη συλλογική δράση μπορούμε να δώσουμε απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη αγώνων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Έλα μαζί μας στην κινητοποίηση στις 17 Δεκέμβρη για να ακουστεί η φωνή μας.
Να χτυπήσει παντού συναγερμός
Απαιτούμε τώρα:
√ Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί.
√ Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους.
√ 1400 ευρώ κατώτερο μισθό, 1120 ευρώ κατώτερη σύνταξη.
√ 35ωρο-7ωρο-5θήμερο με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
√ Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.√ Καμία επιχειρηματική δράση στην υγεία, στην παιδεία, καμία ιδιωτικοποίηση.
ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/12/2009 & ΩΡΑ 14.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


Όποιος γονατισμένος είναι, όρθιος να σηκωθεί

όποιος χαμένος είναι, να παλέψει.
Γιατί οι νικημένοι του σήμερα είναι νικητές του αύριο
Μπ.Μπρέχτ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: