Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αύριο στη Βοιωτία

Πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν σήμερα το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο και από αργά τη νύχτα στη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ενώ οι άνεμοι θα φτάνουν τα 8 μποφόρ, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ..

Αύριο Τετάρτη τα προαναφερθέντα έντονα καιρικά φαινόμενα εκτός από τη Δυτική Ελλάδα θα επηρεάσουν σταδιακά την Αττική, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και πιθανώς την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Ανατολική Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Πέμπτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στη νοτιανατολική νησιωτική Ελλάδα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.

Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται από τους πολίτες (εποχούμενους ή πεζούς) στα σημεία διασταύρωσης του οδικού δικτύου με τα ρέματα απορροής (χείμαρρους) στις περιοχές όπου προηγήθηκε έντονη βροχόπτωση.

Για τους παραπάνω λόγους , η Γ.Γ.Π.Π. προτείνει να ληφθούν από τους πολίτες τα απαραίτητα ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (διανέμονται σε όλες τις Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια).

Δεν υπάρχουν σχόλια: