Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ορχομένια η νέα περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή

Το επίσημο βιογραφικό της συμπατριώτιδος κ. Λιονή.

Η Μαρία Λιονή το γένος Γεωργίου Τσαγαλά, Δικηγόρος παρ’ Εφέταις, γεννήθηκε στην Λειβαδιά Βοιωτίας το 1959. Το 1976 πέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το έτος 1981 με γενικό βαθμό πτυχίου «΄Αριστα». Παντρεύτηκε το 1980 στο Ρέθυμνο Κρήτης με τον Χρήστο Λιονή, Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Κρήτης και απέκτησαν δύο παιδιά. Από το 1983 ασκεί μάχιμη δικηγορία στο Ρέθυμνο, όπου συγχρόνως αναπτύσσει την πολιτική και την κοινωνική της δράση μέχρι σήμερα. Υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση με διάφορους ρόλους σε Νομαρχιακά και Δημοτικά συμβούλια από το 1987 σχεδόν αδιαλείπτως και συγκεκριμένα:
Ø Την δημοτική περίοδο 1987-1990 εκλέγεται δημοτική σύμβουλος Ρεθύμνου σε ηλικία 26 ετών, και υπηρετεί την Αυτοδιοίκηση ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επί τέσσερα (4) συνεχή έτη.
Ø Στις εκλογές για την πρώτη αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (1995-1998) εκλέγεται Νομαρχιακή Σύμβουλος, και υπηρετεί επί τρία έτη ως Αντινομάρχης αρμόδια για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας.
Ø Στις δημοτικές εκλογές (2007), εκλέγεται δημοτική σύμβουλος Ρεθύμνου, και υπηρετεί επί δύο χρόνια ως Αντιδήμαρχος αρμόδια για θέματα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, και σήμερα συνεχίζει την θητεία της ως εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ», Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ», Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΗΡ) η οποία διαχειρίζεται τα προγράμματα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», «ΚΗΦΗ», «ΚΔΑΠ», κ.λ.π., τα οποία αρχίζουν να λειτουργούν επί Αντιδημαρχίας Μαρίας Λιονή, όπως και το Τμήμα της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ρεθύμνου και το «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» για άπορους και ανασφάλιστους πολίτες, ημεδαπούς και αλλοδαπούς.

Εκτός από τη συμμετοχή της στην τοπική αυτοδιοίκηση συμμετέχει και σε άλλες πρωτοβουλίες και κοινωνικούς φορείς και είναι μέλος πολλών διοικητικών συμβουλίων κοινωνικών και εθελοντικών οργανώσεων.
Διετέλεσε επίσης επί σειρά ετών μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ (από το έτος 1987) καθώς και Αναπληρώτρια Γραμματέας Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κρήτης.

Χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή, έχει λάβει μαθήματα στην Αγγλική και Γαλλική γλώσσα και έχει επισκεφθεί αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες και λάβει μέρος σε συζητήσεις σχετικές με την κοινωνική ανάπτυξη και κοινωνική φροντίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: