Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Στο σκοτάδι οι έρευνες για την σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου

Αναπάντητα παραμένουν ακόμη τα ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα της πρωτοφανούς και μακάβριας υπόθεσης σύλησης του τάφου του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου και της εξαφάνισης της σορούς του.Παρόλο που έχουν αποκλειστεί κάποια ενδεχόμενα, οι έρευνες της αστυνομίας παραμένουν ακόμη στο σκοτάδι.
Ένα στοιχείο που είναι πιθανό να αποδειχτεί χρήσιμο είναι ίχνη παπουτσιών που βρέθηκαν σε διπλανό τάφο, όπου εκτιμάται ότι οι δράστες καθάρισαν τα υποδήματά τους.Η εξαφάνιση της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου κυριαρχεί και τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η «Μάχη», υπό τον τίτλο «Στο σκοτάδι οι έρευνες για την ιεροσυλία», γράφει ότι οι προσπάθειες τις αστυνοίες απέβησαν άκαρπες και ότι μελετάται το ενδεχόμενο οι δράστες να ζητήσουν λύτρα και η ενέργεια να είναι καλά οργανωμένη από την Τουρκία. Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Ποιοι έκλεψαν τη σορό του Τάσσου», γράφει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι ενημέρωσε την οικογένεια του Τάσσου Παπαδόπουλου για όλα τα ενδεχόμενα γύρω από την κλοπή της σορού του, και ότι η αστυνομία αναμένει και δεύτερο γύρο από τους δράστες. Η «Σημερινή», υπό τον τίτλο «Αμηχανία - Μυστήριο», γράφει ότι τεράστιο πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση σύλησης του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου και ότι η προσπάθεια εντοπισμού των δραστών και της σορού κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις με όλα τα σενάρια για τους ανακριτές να είναι πιθανά.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Αφαντοι μένουν οι ιερόσυλοι», γράφει ότι στο σκοτάδι βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την κλοπή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου και ότι στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών βρίσκονται όλα τα σενάρια και πληροφορίες για την πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα εγκληματική ενέργεια. Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Εντείνονται οι έρευνες», γράφει ότι κλειστά κρατά τα χαρτιά της η Αστυνομία για τον εντοπισμό των λειψάνων του Τάσσου Παπαδόπουλου, και ότι, σύμφωνα με πληροφορίεςτης, δεν αποκλείεται πίσω από αυτήν την αποτρόπαια πράξη να βρίσκονται εξτρεμιστικά εθνικιστικά στοιχεία που έφθασαν τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να πρόκειται για προβοκάτσια για να προκληθεί ένταση στο εσωτερικό μέτωπο.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», υπό τον τίτλο «Συγκλονισμός για τη σύληση του τάφου», γράφει ότι πρωτοφανές για την Κύπρο είναι το μακάβριο γεγονός της βεβήλωσης του τάφου και της κλοπής του λειψάνου του Τάσσου Παπαδόπουλου και ότι η Αστυνομία εξετάζει δύο βασικά σενάρια, πρώτον η πράξη να έχει πολιτικά ελατήρια και δεύτερον να ζητηθούν λύτρα. Η εβδομαδιαία αγγλόγλωσση εφημερίδα «Sunday Mail», υπό τον τίτλο «Τελέστηκε μνημόσυνο σε κενό τάφο», γράφει ότι εκατοντάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν το Σάββατο στη Δευτερά για το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου, ενώ η αστυνομία συνέχιζε τις έρευνες για τον εντοπισμό της σορού του.

Δείτε: Πλήθος κόσμου στο ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου (12/12/2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια: