Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Οχι σε εργοστάσια καύσης απορριμμάτων, λέει η Αρια Αγάτσα

Εναντίον της κατασκευής εργοστασίων καύσης αστικών απορριμάτων τάσσεται με βαρυσήμαντη δήλωσή της η βουλευτής Βοιωτίας του κυβερνώντος κόμματος κ. Αριάδνη Αγάτσα. Η Αριάδνη Αγάτσα, επισημαίνει τις καταστροφικές συνέπειες που έχει για το περιβάλλον η κατασκευή εργοστασίων καύσης αστικών απορριμμάτων και συμπαρίσταται στις σημερινές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Δημαρχείο Θήβας.
Οι πολίτες της Βοιωτίας που αντιτίθενται στην κατασκευή εργοστασίου καύσης αστικών απορριμμάτων στη Βοιωτία φαίνεται ότι αποκτούν στο πρόσωπο της Αριας Αγάτσα έναν ισχυρό συμπαραστάστη που υπό συγκεκριμένες συνθήκες και εν όψει των κοινοβουλευτικών καθηκόντων της μπορεί να εξελιχθεί σε πρωτοπόρο για ένα πιο καθαρό περιβάλλον, μια πιο ανθρώπινη Βοιωτία.
Δήλωση για την Εθνική ημέρα ΑΜΕΑ έκανε επίσης η κ. Αγάτσα.
Η βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την Εθνική ημέρα ΑΜΕΑ της 3ης Δεκεμβρίου:
«Οι συμπολίτες μας με αναπηρία αποτελούν το 10% του ελληνικού λαού και έχουν ανάγκη άμεσης θέσπισης ενός εθνικού προγράμματος για την κοινωνική τους ένταξη και προστασία και για την άρση κάθε μορφής διάκρισης σε βάρος τους.Το αίτημα αυτό γίνεται επίκαιρο και επιτακτικό όσο ποτέ και ταυτόχρονα αποτελεί ρεαλιστικό στόχο, αφού η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στην κοινωνία μας επανέρχεται μετά από μια πολυετή περίοδο στασιμότητας και οπισθοδρόμησης της χώρας.

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την άμβλυνση των ανισοτήτων και την επικράτηση του δικαίου σε όλα τα επίπεδα, λαμβάνει ήδη συγκεκριμένα μέτρα, ώστε να σταματήσει κάθε μορφή αποκλεισμού ή περιθωριοποίησης και να στηριχθούν ουσιαστικά, οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, όπως τα άτομα με αναπηρία.Με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των αναπήρων στις αποφάσεις που θα ληφθούν και με τη στήριξη κάθε πολίτη, μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι οι συνάνθρωποί μας αυτοί θα ζήσουν όπως δικαιούνται και όπως απαιτούν οι ιδιαίτερες ανάγκες τους, σε μια Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: