Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία

Με το πρώτο φως της ημέρας επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των Αρχών για τους δύο αγνοούμενους από τη χθεσινή κακοκαιρία στον Αλμυρό και τη Μαγνησία. Και οι δύο εντοπίστηκαν νεκροί. Πρόκειται για τον αδελφό του κτηνοτρόφου που βρέθηκε νεκρός χθες το απόγευμα στην Ευξεινούπολη της Μαγνησίας και έναν 69χρονο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έπεσε μέσα σε φρεάτιο, στην περιοχή Αγία Τριάδα του Αλμυρού. Αντίθετα, σώοι εντοπίστηκαν χθες οι τέσσερις Αλβανοί που αγνοούνταν στη Φλώρινα.

Νωρίτερα είχαν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τους άνδρες της Πυροσβεστικής για να τους ενημερώσουν για το σημείο στο οποίο βρίσκονταν.Οι βροχοπτώσεις σε ολόκληρο το νομό Μαγνησίας είναι συνεχείς από χθες το βράδυ.Νωρίτερα άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από το όχημά τους δύο άνδρες, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στον επαρχιακό δρόμο από Σούρπη προς Νηές, ενώ αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τριών ακόμη ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί σε φορτηγάκι στην ίδια περιοχή.Μέχρι τώρα η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 90 κλήσεις για απάντληση υδάτων στην περιοχή του Αλμυρού Βόλου.

Προβλήματα στη Λαμία λόγω χιονόπτωσης
Με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από Λαμία προς Δομοκό και από Λαμία προς Καρπενήσι, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, η Τροχαία διέκοψε για περίπου μία ώρα την κυκλοφορία, προκειμένου τα εκχιονιστικά μηχανήματα να καθαρίσουν το οδόστρωμα από το χιόνι. Στο δρόμο από Λαμία προς Καρπενήσι, συνεργεία έριχναν αλάτι στο δρόμο νωρίτερα το μεσημέρι, ενώ η αστυνομία συστήνει σε όσους κινηθούν από Λαμία προς Καρπενήσι και από Λαμία προς Δομοκό να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται με μεγάλη ένταση.Ταυτόχρονα, έχουν ξεχειλίσει ακόμη και οι ξεροπόταμοι στην Ανατολική Φθιώτιδα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Στην περιοχή της Πελασγίας και της Γλύφας, στα όρια της Φθιώτιδας με τη Μαγνησία έχουν κοπεί οι δρόμοι, και το νερό έχει πλημμυρίσει ολόκληρη την παραλιακή ζώνη της Γλύφας. Δεκάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει ενώ χρειάστηκε να μεταφερθούν δυνάμεις της πυροσβεστικής από τη Λαμία για να προχωρήσει η άντληση των υδάτων.Ο δρόμος από την Πελασγία προς την Γλύφα έχει καταστραφεί σε δύο σημεία και μηχανήματα της νομαρχίας Φθιώτιδας μετακινούνται προς την περιοχή για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.Ακόμη στην Λάρισα σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τα παράλια του νομού, με έντονες και διαρκείς βροχοπτώσεις αλλά και διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παραλιακή ζώνη.Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν πτώσεις βράχων στον επαρχιακό δρόμο Βελίκας - Παλιουριάς - Κόκκινου Νερού, ενώ πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια και η πυροσβεστική δέχεται διαρκώς κλήσεις για άντληση υδάτων.

Σημειώθηκαν επίσης και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.Στη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί λόγω κατολισθήσεων. Συνεργεία του ΟΣΕ προσπαθούν να απομακρύνουν χώματα και πέτρες από τις γραμμές με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στην εκτέλεση των δρομολογίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: