Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Και ο Βγενόπουλος στην ενέργεια

Νέος «μεγάλος παίκτης» στο ενεργειακό πεδίο
Στην υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης ("MoU") για τη δημιουργία επιχειρηματικής σύμπραξης (joint venture) με την ονομασία "Veolia-MIG Greece" (η "Εταιρεία"), προχώρησαν οι MIG και Veolia Environment με σκοπό την από κοινού και κατ΄ αποκλειστικότητα δραστηριοποίηση σε έργα (projects) περιβαλλοντικά, ενεργειακά και μεταφορών/υπηρεσιών διαχείρισης (logistics), στην Ελλάδα και την Κύπρο. Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι σύμφωνα με το MoU, η συμμετοχή της Veolia στην Εταιρεία θα ανέρχεται στο 51% και της MIG στο 49%. Η εταιρεία θα επιχειρήσει στους κλάδους της διαχείρισης υδάτων, υδατολυμάτων και απορριμμάτων, καθώς και σε αυτούς των μεταφορών και υπηρεσιών διαχείρισης (logistics).

H "Veolia-MIG Greece" θα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Αλβανία, στην Κροατία, στη Σερβία, στην ΠΓΔΜ και στο Μαυροβούνιο. Σχολιάζοντας τη νέα συμφωνία, ο Πρόεδρος της Marfin Investment Group, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, δήλωσε: «Ανταποκρινόμενη στην ανερχόμενη παγκόσμια τάση για ανάπτυξη φιλική προς το περιβάλλον, η MIG είναι διατεθειμένη να αναζητήσει επενδυτικές ευκαιρίες στο πλαίσιο της "πράσινης οικονομίας". Πιστεύουμε ότι μέσω αυτής της σύμπραξης, οι δύο εταιρείες θα ωφεληθούν σημαντικά από τη μοναδική γνώση και τεχνογνωσία της καθεμίας, όσον αφορά τους συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κλάδους και τη γεωγραφική περιοχή. Είμαστε ευτυχείς για τη συνεργασία μας με τη Veolia, τον παγκοσμίως μεγαλύτερο πάροχο περιβαλλοντικών υπηρεσιών, και πιστεύουμε ότι η δυνατή αυτή σχέση θα οδηγήσει σε μια εξαιρετική μακροχρόνια συνεργασία.»

Σχολιάζοντας τη νέα συμφωνία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Veolia Environnement S.A. κ. Antoine Frerot δήλωσε: "Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για τη συνεργασία μας με την MIG, τον μεγαλύτερο Ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο, σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα. Μέσω του ηγετικού της ρόλου στην περιοχή, η MIG συνεχίζει να αποτελεί υπόδειγμα για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, αυτήν τη φορά με τη συνέπειά της στη χρησιμοποίηση επιχειρηματικών πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον. Πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός της εξειδίκευσης της Veolia στους συγκεκριμένους κλάδους και της μεγάλης εμπειρίας της MIG στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια θα δημιουργήσει μια πολύ αποδοτική και γόνιμη συνεργασία.»
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: