Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Για τις αποζημιώσεις στη Φωκίδα

Υπόμνημα για τις αγροτικές αποζημιώσεις κατέθεσε ο νομαρχιακός συνδυασμός "Φωκίδα Πάμε Μπροστά". Δείτε.

Νομαρχιακός Συνδυασμός
«ΦΩΚΙΔΑ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣΤΑ»
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Προς
Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας
Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας
Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Κοινοποίηση
Γραφείο Νομάρχη Φωκίδας , κ. Ν. Φουσέκη
Γραφείο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας , κ. Π. Σκλια

ΘΕΜΑ : ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΗΡΤΙΜΕΝΗΣ ΕΣΟΔΕΙΑΣ 2008
ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΜΟΡΝΟΥ

Ως Νομαρχιακός Συνδυασμός , μετά από επικοινωνία μας με τους παραγωγούς της πεδιάδας Μόρνου , που περιμένουν την καταβολή των αποζημιώσεων ηρτιμένης εσοδείας για το 2008 , θέλουμε να θέσουμε το θέμα της επιτάχυνσης διαδικασίας πληρωμής των αποζημιώσεων και να παρακαλέσουμε τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να συνδράμουν προς την κατεύθυνση αυτή , συνοπτικά :
Να επιταχυνθεί η διαδικασία καταχώρησης και επεξεργασίας των στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας ,
Να συνεδριάσει σε σύντομο χρόνο το Περιφερειακό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ,
Να ενημερωθούν έγκαιρα οι παραγωγοί για τη διαδικασία ενστάσεων ,
Να εξασφαλιστούν από τη Ν.Α. Φωκίδας και το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης οι απαιτούμενοι πόροι για την καταβολή των ενισχύσεων ,

Επίσης , οι παραγωγοί της περιοχής και μέλη των Τοπικών Συμβουλίων Μαλαμάτων & Μανάγουλης ζητούν από την αρμόδια Επιτροπή των αποζημιώσεων και τη Ν.Α. Φωκίδας να εξηγήσουν στο κόσμο γιατί :

τους λόγους για τους οποίους το ύψος των αποζημιώσεων είναι πολύ μικρότερο από αυτό που πραγματικά αναλογεί στο κάθε είδος καλλιέργειας και φυσικά πολύ μικρότερο από το αντίστοιχο που δινόταν από το 1973 και μετά στους θιγόμενους καλλιεργητές από την παρέμβαση της εταιρίας Ευκλείδης (πρώτη απόπειρα εκτέλεσης του έργου). Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ύψη των συγκεκριμένων αποζημιώσεων υπάρχουν σε επίσημα έγγραφα και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν στο 3-πλάσιο τις αποζημιώσεις που δίνονται τώρα.

να ζητηθεί γιατί δεν τηρήθηκε η προγραμματική δέσμευση της εταιρίας για άμεση καταγραφή των ζημιών κάθε φορά που το έργο επεκτεινόταν καθώς επίσης και η δέσμευση του φορέα υλοποίησης για άμεση αποζημίωση των θιγόμενων καλλιεργητών.

Οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι
Παναγιώτα Γαζή
Φώτης Αρβανίτης
Αφροδίτη Παπαθανάση
Πέννυ Σπυροπούλου
Κώστας Τσάρας
Γιώργος Παπαλεξίου
Χρήστος Γιαννικούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: