Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Νεκρά ψάρια στην παραλία Αυλίδας

Μετά το εξασθενές χρώμιο ήρθαν και τα νεκρά ψάρια στην παραλία της Αυλίδας. Αποτρόπαιο ήταν το θέαμα που αντίκρισαν στην αμμουδιά οι κάτοικοι της περιοχής χθες. Δεκάδες ψάρια, καβούρια, γαρίδες και άλλα θαλάσσια είδη είχαν εκβραστεί νεκρά στην παραλία. Το νερό της θάλασσας κατά μήκος της παραλίας ήταν γεμάτο αφρούς. Τότε άρχισαν να αναρωτιούνται όλοι τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή; Γιατί πεθαίνουν τα ψάρια;

Γιατί όταν πεθαίνουν τα ψάρια καθένας σκέφτεται τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η μόλυνση αυτή στα παιδιά που κάνουν μπάνιο σε αυτή την παραλία. Ο κ. Κώστας Χαϊνάς, μέλος των «Ενεργών Πολιτών Εύβοιας» εξηγεί στην zougla.gr ότι «οι βιομηχανίες της περιοχής, από τις οποίες κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται η μόλυνση, είναι συγκεκριμένες και πρέπει να ελεγχθούν». Δεν είναι λίγες οι φορές που κάτοικοι έχουν διαμαρτυρηθεί για την μόλυνση και την επικινδυνότητα των υλικών, που προφανώς καταλήγουν στην θάλασσα, αλλά και για τις αφόρητες οσμές που φτάνουν έως το Ληλάντιο και την Αυλίδα.

Οι «Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας» με επιστολή τους κατήγγειλαν το θέμα στη Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχίας Ευβοίας, την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Ευβοίας, το Λιμεναρχείο Χαλκίδας και τον Δήμο Αυλίδας, και ζήτησαν να ελεγχθούν άμεσα τα νεκρά θαλάσσια είδη και να εντοπισθούν οι αιτίες θανάτου τους. Ζητούν να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι της μόλυνσης και να ελεγχθούν οι εγκαταστάσεις τους, ως προς το εάν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας τους, σε κάθε δε περίπτωση, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της μόλυνσης.
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: