Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Στήριξη Δήμων για συνεργασίες με Ιδιωτικό Τομέα

Τη στήριξη του ΥΠΕΣΔΔΑ θα έχουν οι ΟΤΑ Α' Βαθμού.
Τη στήριξη του ΥΠΕΣΔΔΑ- με τη δημιουργία νέων δομών στο υπουργείο- θα έχουν οι ΟΤΑ Α' βαθμού της χώρας οι οποίοι θα συμπράξουν με τον Ιδιωτικό Τομέα (μέθοδος των ΣΔΙΤ) στην υλοποίηση προγραμμάτων.
Η χρηματοδότηση των δράσεων για τη διερεύνηση της δυνατότητας υλοποίησης υποδομών, αξιοποίησης της δημοτικής ακίνητης περιουσίας και παροχής υπηρεσιών, με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ, αποτελεί μια από τις καινοτομίες του προγράμματος «Θησέας».
Η υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών προς τους ΟΤΑ συνίσταται:
Στη χρηματοδότηση της πρόσληψης συμβούλου προκειμένου να εκπονηθούν όλες οι απαραίτητες μελέτες και ενέργειες έως τη φάση της υπογραφής της σύμβασης με τον ιδιώτη επενδυτή.
Στην παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης όσων ΟΤΑ έχουν προχωρήσει στη διαδικασία, στηριζόμενοι σε ίδιους πόρους.
Στην προετοιμασία και ανάρτηση στην ιστοσελίδα www.ypes.gr/, στο ειδικό εικονίδιο με την ονομασία ΣΔΙΤ, ειδικών θεματικών οδηγών για έργα Αποχέτευσης και Βιολογικών Καθαρισμών, Διαχείρισης Απορριμμάτων, Δικτύων Ύδρευσης, Παραγωγής Ενέργειας, σχεδίων Προκήρυξης-Σύμβασης για την πρόσληψη συμβούλου για την προσυμβατική διαδικασία, καθώς και ειδικού Πληροφοριακού Υλικού, όπως νομοθεσία, παραπομπές, μελέτες περιπτώσεων κλπ, που μπορούν να υποστηρίξουν τους ΟΤΑ κατά τον σχεδιασμό και υλοποίηση αυτών των παρεμβάσεων.
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: