Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Δραστηριότητες Περγαντά

Δείτε τις τελευταίες δραστηριότητες του νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχου Περγαντά, όπως μας κοινοποιούνται μέσω δελτίων Τύπου.
1. Αμεση κατανομή των αποζημιώσεων σιτηρών από τον καύσωνα
του 2007 απαιτεί ο Νομάρχης Βοιωτίας
Ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς με αφορμή την ανακοίνωση πληρωμής των αποζημιώσεων σιτηρών από τον ΕΛΓΑ μέσω του προγράμματος ΠΣΕΑ βλέποντας με έκπληξη ότι οι αγρότες του Ν. Βοιωτίας δεν συμπεριλαμβάνονται στις πληρωμές, με έγγραφο του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητά άμεσα να αποζημιωθούν και οι αγρότες του Ν. Βοιωτίας από το πρόγραμμα ΠΣΕΑ που εφαρμόζεται σε όλη σχεδόν τη χώρα.
Το επιχείρημα από πλευράς ΕΛΓΑ ότι δεν υπάρχουν στοιχεία του Ν. Βοιωτίας και ακόμη δύο νομών δηλαδή της Φθιώτιδας και Μαγνησίας δεν είναι αληθές και δεν ευσταθεί διότι τα στοιχειά ήταν στην διάθεση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και επιπλέον θα μπορούσαν να ζητηθούν άμεσα οποιαδήποτε άλλα στοιχεία ή διευκρινήσεις από τις υπηρεσίες της ΝΑΒ.
Φυσικά είναι άξιον απορίας σε όλους τους αγρότες του νομού μας πώς οι σιτοκαλλιεργητές σχεδόν όλης της χώρας να αποζημιώνονται και τρεις νομοί να είναι εκτός του προγράμματος των αποζημιώσεων.
Οι υπηρεσίες της Νομ/κής Αυτοδιοίκησης είναι στη διάθεση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αποστείλουν εκ νέου τα πραγματικά στοιχεία του Ν. Βοιωτίας όπως έγινε εκ των υστέρων σε αρκετούς νομούς, περιμένοντας από τον κ. Υπουργό την δικαίωση των αγροτών του Ν. Βοιωτίας διότι γνωρίζει πολύ καλά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι αγρότες και να σταματήσει η διάκριση μεταξύ των αγροτών διαφόρων περιοχών.


2. Συνάντηση ΕΝΑΕ-Αβραμόπουλου για το θέμα της γρίπης
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΑΕ (Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας), στο οποίο συμμετέχει ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς, συναντήθηκε σήμερα, με τον Υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Περγαντάς έθεσε τα εξής θέματα :

- Την ανεπάρκεια του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας γρίπης, αφού δεν υπάρχει, μέχρι σήμερα, συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο για την προστασία της υγείας των πολιτών.
-Την απουσία των αναγκαίων κονδυλίων προς τις Υγειονομικές Υπηρεσίες των Νομαρχιών για την προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού υλικού.
- Τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό στη Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας Βοιωτίας, στα Κέντρα Υγείας του Νομού και στα Γενικά Νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς.
Ο Νομάρχης τόνισε στον Υπουργό την επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένη στρατηγική και να μεριμνήσει για την εξεύρεση των χρηματικών, υλικών και ανθρώπινων πόρων που απαιτούνται, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία της γρίπης και να προστατευθεί η υγεία των πολιτών.




Δεν υπάρχουν σχόλια: