Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Ατυχήματα στη Λάρυμνα και στις Αλκυονίδες

Ακυβέρνητο έμεινε, χθες το βράδυ, το σκάφος ΑΡΓΩ, με τέσσερις επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Σκορπονερίων.
Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κατέφθασε στην περιοχή το ρυμουλκό΄΄ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΙ.
Οι επιβάτες του ΑΡΓΩ, αποβιβάστηκαν ασφαλώς στην ακτή αφού πρώτα κωπηλάτησαν έως τον Κόλπο Σκορπονερίων.
Εξάλλου, περιορισμένη εισροή υδάτων εμφάνισε σήμερα το πρωί , το καταμαράν NINA DELSUR, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή των Αλκυονίδων νήσων, με 8 αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Αμέσως η Λιμενική Αρχή Κορίνθου απέστειλε περιπολικό όχημα από στεριά, ενώ απέπλευσε και το ΑΓΓΕΛΟΣ, από τη Μαυρολίμνη Κορινθίας, ο κυβερνήτης του οποίου κατεύθυνε, δίνοντας οδηγίες, το προαναφερόμενο σκάφος σε ασφαλές αγκυροβόλιο.
Οι επιβαίνοντες είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και επιθεώρησής του από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

1 σχόλιο:

AGGELOS είπε...

Αγαπητοί φίλοι.
Με πληροφόρησαν για το άρθρο σας και με την σειρά μου θέλω να σας ενημερώσω για το περιστατικό.
Λέγομαι Νίκος Βογιατζάκης και είμαι ο κυβερνήτης του ΕΠ/ΤΡ ΑΓΓΕΛΟΣ.Η δραστηριότητα του σκάφους είναι οι περιηγήσεις στον Κορινθιακό για παρατηρήσεις δελφινιών που ζουν στον Κόλπο.
Την ημέρα εκείνη το σκάφος ήταν ναυλωμένο και διανυκτέρευε στις Αλκυονίδες. Αργά το βράδυ και μετά τα μεσάνυκτα στο κανάλι 16 δόθηκε σήμα ότι κινδυνεύει ενα καταμαράν.
Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα καλές και οι άνεμοι ήταν πάνω απο 5 μποφώρ.
Το συγκεκριμένο καταμαράν είχε μπεί στις Αλκυονίδες περίπου μισή ώρα πριν απο το σήμα του Θαλάμου Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας, πέρασε απο δίπλα μας και απέπλευσε και πάλι.Καταλάβαμε ότι ήταν το ίδιο σκάφος που είχε πρόβλημα.Σε επικοινωνία με τον Θάλαμο Επιχειρήσεων και το Λιμεναρχείο Κορίνθου συνόδεψα το καταμαράν να μπεί στο λιμάνι της Μαυρολίμνης.Ευτυχώς οι άνεμοι κόπασαν στιγμιαία και αυτό μας διευκόλυνε στην προσπάθεια.(Σημειώνω ιδιαίτερα την χρησιμότητα του λιμανιού αυτού για την ευρύτερη περιοχή.)Στο λιμάνι μας περίμεναν το Λιμεναρχείο Κορίνθου, η Πυροσβεστική για την άμεση άντληση των υδάτων και οι Υπεύθυνοι του λιμανιού. Το καταμαράν ταξίδευε επι δύο μήνες ερχόμενο απο το Κεηπ Τάουν.Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τους επιβαίνοντες που είχαν νοικιάσει και το σκάφος.Ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Συν-Κυβερνήτη Κώστα Κατραντζή για την γρήγορη και αποτελεσματική του συμμετοχή του στην όλη ενέργεια.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Νίκος Βογιατζάκης