Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

"Εντεχνος" απεμπλοκή της Ε.Ο. Αμφισσας-Λιδωρικίου

Η καθυστέρηση στην κατασκευή της ε.ο. Άμφισσας – Λιδωρικίου (από Αγία Ευθυμία έως διασταύρωση φυλακών Μαλανδρίνου) οφείλεται, όπως είναι γνωστό, στην αδυναμία της αναδόχου εταιρείας του έργου «Θεσσαλικής ΑΤΕ» να ανταποκριθεί εγκαίρως στις συμβατικές της υποχρεώσεις, εξαιτίας της οποίας κηρύχθηκε οριστικώς έκπτωτη από το έργο με απόφαση της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, η οποία είναι τελικός δικαιούχος του έργου.

Μετά την οριστική έκπτωση της αναδόχου εταιρείας και την ολοκλήρωση της επιμέτρησης του έργου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος απέστειλε πρόσκληση προς τη δεύτερη μειοδότρια εταιρεία του αρχικού διαγωνισμού «Κάστωρ ΑΤΕ», η οποία ωστόσο δεν απάντησε εντός της 15ήμερης προθεσμίας. Ακολούθως προσκλήθηκε η επόμενη μειοδότρια εταιρεία «Έντεχνος ΑΕ», η οποία με την από 20.07.09 επιστολή της αποδέχεται την πρόσκληση ανάληψης, συνέχισης και ολοκλήρωσης του έργου.

Κατόπιν τούτου στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει η υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της εταιρείας «Έντεχνος ΑΕ» και της δικαιούχου του έργου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ο χρόνος αποπεράτωσης και παράδοσης του έργου ορίζεται 15 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Μετά την επιτυχή αυτή εξέλιξη αναμένεται η συνέχιση και ολοκλήρωση της κατασκευής του δρόμου Αγίας Ευθυμίας – Μαλανδρίνου, ενός οδικού έργου μείζονος σημασίας για την περιοχή, που βελτιώνει αποφασιστικά την οδική σύνδεση της ορεινής Δωρίδας με την Άμφισσα.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ι. Μπούγας, ο οποίος βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Π. Σκλιά για τον χειρισμό της υπόθεσης, μετά την εξέλιξη αυτή επικοινώνησε μαζί του και τον ευχαρίστησε για τις επιτυχείς ενέργειές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: