Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Το ΚΑΣ ενέκρινε τη μελέτη κατασκευής του κτηρίου του ΤΕΙ Άμφισσας

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 15 Ιουλίου 2009, ενέκρινε ως έχει τη μελέτη ολοκλήρωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τμήματος ΤΕΙ Άμφισσας.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Φωκίδος κ. Ιωάννης Μπούγας παρέστη κατά τη συνεδρίαση του ΚΑΣ και έλαβε το λόγο προς υποστήριξη της μελέτης, εντοπίζοντας την παρέμβασή του στην υφιστάμενη κατάσταση – δεν πρόκειται για εξ αρχής κατασκευή αλλά ολοκλήρωση της υπάρχουσας – στην εγγύτητα των εγκαταστάσεων προς τον πολεοδομικό ιστό της Άμφισσας και την μη ορατότητά τους από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, ο κ. Μπούγας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Αποτελεί δέσμευσή μου προς τους πολίτες της Φωκίδας να είμαι παρών, όπου και όποτε λαμβάνεται μια κρίσιμη απόφαση για τον τόπο μας, δέσμευση που εξακολουθώ να τηρώ και ως υφυπουργός. Μετά την έγκριση της μελέτης του κτιρίου από το ΚΑΣ, μπορούμε να προβούμε στη δημοπράτηση του έργου, ώστε να κατοχυρώσουμε για την Άμφισσα και τη Φωκίδα τη φιλοξενία ενός ανταγωνιστικού ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε άρτιες και λειτουργικές εγκαταστάσεις.

Όλοι γνωρίζουν σε τι κατάσταση βρισκόταν το ΤΕΙ το 2004: Χωρίς προσωπικό, χωρίς σπουδαστές, χωρίς εγκαταστάσεις. Τα χρόνια που προηγήθηκαν διεκδικήσαμε και φέραμε στην Άμφισσα ένα ελκυστικό γνωστικό αντικείμενο, διευκολύναμε τη λειτουργία του ιδρύματος παίρνοντας περισσότερους χώρους από το κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ, καταρτίσαμε, μέσω της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, τη μελέτη ολοκλήρωσης του κτιρίου και διασφαλίσαμε πόρους 6,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Όχι με τις ευκαιριακές πολιτικές των προκατόχων της αλλά με υπεύθυνες αποφάσεις, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει τη βούλησή της η Φωκίδα να αποκτήσει ένα ανταγωνιστικό και λειτουργικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εάν δεν είχαμε μεριμνήσει για όλα τα παραπάνω, εάν δεν είχαμε αλλάξει το γνωστικό αντικείμενο του τμήματος, σήμερα, το ΤΕΙ της Άμφισσας θα περιλαμβανόταν στα υποψήφια για παύση λειτουργίας ιδρύματα. Μεταξύ αυτών βρίσκονται τα περισσότερα τμήματα τουριστικών επιχειρήσεων που είχε «σκορπίσει» η προηγούμενη κυβέρνηση ανά την επικράτεια, όπως έκανε και στην Άμφισσα
”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: