Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Προσφυγή από ΚΟΤΕΣ στο ΣτΕ εναντίον της απαγόρευσης του καπνίσματος!!!

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποίησε το κόμμα "Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση" (Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.), και στρέφονται κατά της απόφασης, με την οποία από την 1η Ιουλίου 2009 απαγορεύεται το κάπνισμα στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καταστήματα, κ.λπ.

Οι προσφεύγοντες δηλώνουν φανατικοί καπνιστές οι οποίοι καταφεύγουν στο κάπνισμα ως αγχολυτικό μέσο εκτόνωσης από την ψυχική φόρτιση και λένε ότι πρόκειται για "βαθιά εθισμένους αλλά και συνειδητούς αρειμάνιους καπνιστές που έχουν άρρηκτα συνδέσει το τσιγάρο και το ποτό με τον τρόπο ζωής και την κοσμοαντίληψή τους, ενώ μετά από σκέψη έχουν κατασταλάξει στις επιλογές τους αποδεχόμενοι τους σχετικούς κινδύνους".

Βασικό σημείο της προσφυγής που κατέθεσαν, είναι ότι η απαγόρευση του καπνίσματος είναι αντίθετη με διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και του Συντάγματος, αλλά ταυτόχρονα είναι και παράνομη.
Επίσης οι προσφεύγοντες σημειώνουν ότι το κυλικείο του διατηρητέου κτιρίου επί της οδού Κολοκοτρώνη 57 αποτελεί "κοινωνικό - πολιτικό τόπο καλλιτεχνικής έκφρασης και επαγγελματικής δημιουργίας" για όλους αυτούς που προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Τονίζουν επίσης ότι "η απαγόρευση του καπνίσματος παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, το δικαίωμα στην οικονομική και επαγγελματική ελευθερία, στην περιουσία αλλά παραβιάζει και το δικαίωμα στην ελευθερία της τέχνης»".

Δεν υπάρχουν σχόλια: