Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Μπούγας, μιλώντας στην κεντρική πλατεία του Πολυδρόσου, την Τετάρτη 3 Ιουνίου, απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής στις προσεχείς ευρωεκλογές και υποστήριξης του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, ως της καλύτερης δυνατής επιλογής για την εκπροσώπηση των συμφερόντων της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Οι αγροτικές επιδοτήσεις μετά το 2013, η διεκδίκηση ενός νέου, πέμπτου κοινοτικού πλαισίου στήριξης μετά τη λήξη του ΕΣΠΑ, η κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, η προστασία του περιβάλλοντος, είναι ζητήματα για τα οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αποφασιστικό λόγο, ζητήματα που αγγίζουν άμεσα την καθημερινότητά μας και για τα οποία η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή φωνή στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, υπογράμμισε ο κ. Μπούγας, επικρίνοντας την επιλογή της αποχής ως αδιέξοδη:
«Ισχυρή φωνή και παρουσία για την προαγωγή των εθνικών μας συμφερόντων δεν μπορεί να διασφαλίσει η αποχή. Όταν κανείς απέχει από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, αφήνει άλλους να αποφασίζουν για τον ίδιο. Και όχι μόνον αυτό. Λιγότερη συμμετοχή ισοδυναμεί με λιγότερο έλεγχο και η απουσία των πολιτών ενδυναμώνει την παρουσία των ισχυρών. Αντίθετα, η ευρεία συμμετοχή όχι μόνον στις εκλογές αλλά και στη λειτουργία των ίδιων των κομμάτων ακυρώνει τα σχέδια όσων διαχρονικά επιδιώκουν να μετατρέψουν το δημόσιο βίο της χώρας σε ένα κλειστό παιχνίδι αλληλοεξυπηρέτησης των λίγων σε βάρος των πολλών!»
Ο κ. Μπούγας τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία, με τη μακρά της φιλοευρωπαϊκή παράδοση και τη συμμετοχή της στη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί με γνώση και αξιοπιστία να δώσει στα ευρωπαϊκά φόρα κρίσιμες μάχες και να κερδίσει σημαντικές νίκες, όπως η επιτυχημένη διαπραγμάτευση του ΕΣΠΑ 2007-13 από τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή.
Αντίθετα, το ΠαΣοΚ αμφιταλαντεύεται μεταξύ της δημαγωγικής πλειοδοσίας στο εσωτερικό και της δυσφήμησης της χώρας στο εξωτερικό, επιδιώκοντας να βλάψει το κύρος της κυβέρνησης αλλά βλάπτοντας, στην πραγματικότητα, το κύρος της χώρας.
Αλλά και τα μικρότερα κόμματα δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη υποστήριξης των εθνικών συμφερόντων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διότι με την ασθενική και μοναχική τους παρουσία αδυνατούν να επηρεάσουν τη λήψη αποφάσεων ενός σώματος 785 μελών, στο οποίο πρώτιστο ρόλο παίζουν οι συμμαχίες μεταξύ των μεγάλων κοινοβουλευτικών ομάδων. Επίσης, διακρίνονται από τη μονότονη άρνηση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, λογική, όμως, που όχι μόνον δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας μας αλλά την απειλεί με απομόνωση.
Για παράδειγμα, η Συνθήκη της Λισσαβώνας προβλέπει τη συστηματική συνεργασία σε θέματα λαθρομετανάστευσης και εισάγει τη ρήτρα αλληλεγγύης υπέρ των χωρών που δέχονται μεγαλύτερη μεταναστευτική πίεση, όπως η χώρα μας. Έτσι, με κοινοτικούς πόρους και μέσα η Ελλάδα αποκτά τη δυνατότητα να προστατεύσει καλύτερα τα σύνορά της, τα σύνορα της Ευρώπης. Ποιοι, όμως, τορπίλισαν τη Συνθήκη με την ψήφο τους στη Βουλή, πέρυσι το καλοκαίρι και μαζί της όσα θετικά προβλέπει για τη χώρα μας; Και τα τρία μικρότερα κόμματα, ανάμεσά τους κι εκείνο που στα τηλεοπτικά παράθυρα προσπαθεί να εκμεταλλευθεί μικροπολιτικά το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης!
Η Νύχτα Μετά #3
Πριν από 3 χρόνια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου