Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Το ΚΚΕ Ευβοίας για τους μετανάστες και τη Ριτσώνα

Στο ζήτημα της οριοθέτησης καταυλισμού μεταναστών στη Ριτσώνα αλλά και γενικότερα στο μεταναστευτικό πρόβλημα αναφέρεται με δήλωσή του ο Θανάσης Παππάς, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΚΕ Εύβοιας. Δείτε.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Ν.Ε ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΗ ΡΙΤΣΩΝΑ.

Aν κλείσουμε τους μετανάστες σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Ριτσώνα δεν πρόκειται να λύσουμε το μεταναστευτικό πρόβλημα.
Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται να καταδικαστούν οι αιτίες και οι υπεύθυνοι που δημιουργούν την μετανάστευση. Οι πόλεμοι και οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στο ΙΡΑΚ στο Αφγανιστάν κλπ (που έγιναν και με την διευκόλυνση των ελληνικών κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) είναι η κύρια αιτία του μεταναστευτικού ρεύματος. Η φτώχεια η εξαθλίωση, η καταλήστευση των χωρών στην Αν. Ευρώπη, στην Ασία και την Αφρική από τον βάρβαρο καπιταλισμό διώχνουν τους ανθρώπους από τις χώρες τους, οδηγώντας τους στην αναζήτηση της επιβίωσης σε άλλες χώρες. Η λύση θα δοθεί όταν όλοι οι μετανάστες πάρουν χαρτιά και απελευθερωθεί η έξοδός τους προς όποια χώρα της ΕΕ επιθυμούν να πάνε, και νομιμοποιηθούν οι υπόλοιποι. Όταν δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας , όταν έχουν ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση. Όταν σταματήσουν τα κυκλώματα της άγριας εκμετάλλευσης των εξαθλιωμένων μεταναστών.
Όταν κερδίζει μέσα στους εργαζόμενους έδαφος η άποψη του ΚΚΕ ότι Έλληνες και ξένοι εργάτες , έχουν να παλέψουν τον ίδιο εχθρό : τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.
Όχι λοιπόν στα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών. Δεν θα έχουμε ασφάλεια κυνηγώντας και φυλακίζοντας τα θύματα του ιμπεριαλισμού αλλά πολεμώντας τον ιμπεριαλισμό όλοι μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: