Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος από Περιφέρεια Στερεάς

Με 3.500.000 Ευρώ χρηματοδοτούνται Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια και Σχέδια Χωρικής & Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προσκαλεί δυνητικούς δικαιούχους για την υποβολή προτάσεων στον Άξονα Προτεραιότητας 5: "Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Στερεάς Ελλάδας" στον κωδικό θέματος προτεραιότητας 61 - "Ολοκληρωμένα σχέδια για την Αστική & Αγροτική Αναγέννηση του Ε.Π. Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007-2013".

Η παρούσα πρόσκληση αφορά χρηματοδότηση πράξεων συνολικής δημόσιας δαπάνης 3.500.000 Ευρώ και μπορούν να χρηματοδοτηθούν οι ακόλουθες δράσεις:

" Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια (Γ.Π.Σ.)

" Σχέδια Χωρικής & Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.)

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους.

Η πρόσκληση απευθύνεται στις ακόλουθες κατηγορίες Δυνητικών Δικαιούχων: ΥΠΕΧΩΔΕ, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων και των Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. ο κ. Σκλιάς δήλωσε:
"Η μέχρι σήμερα απουσία ενίσχυσης του Χωροταξικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού μόνο σε προβλήματα και αναπτυξιακό έλλειμμα οδήγησε. Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ καλύπτουμε το κενό και ενισχύουμε την προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δημιουργήσει τις κατάλληλες, βιώσιμες αναπτυξιακές υποδομές, μέσα από σωστή χωροθέτηση και Προγραμματισμό"

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, την συμπλήρωση των ΤΔΠ και άλλες διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στους Ι. Κούτσικο, τηλ. 2231350907, e-mail: gkoutsikos@mou.gr, Δ. Κολιό, τηλ. 2231350926, e-mail: dkolios@mou.gr, και Π. Καραγεώργο, τηλ 2231350922, e-mail: pkarageorgos@mou.gr.

Περαιτέρω πληροφορίες για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013", το σύστημα διαχείρισης του Ε.Π., το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων που εντάσσονται στο εν λόγω Ε.Π., τους κανόνες επιλεξιμότητας των δαπανών των πράξεων, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για την υποβολή των προτάσεων (όπως οδηγίες για τη συμπλήρωση ΤΔΠ/Υ, πίνακας επιλεξιμότητας δαπανών, δεικτών φυσικού αντικειμένου, εξειδίκευση κριτηρίων αξιολόγησης προτάσεων, και άλλα έγγραφα αναγκαία για την εξέταση της πρότασης) βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.stereaellada.gr/espa.htm.

Δεν υπάρχουν σχόλια: