Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Mείωση της θητείας αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

Σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τη μείωση της στρατιωτικής θητείας- είχε προαναγγελθεί- αλλά και τη δραστική μείωση των εξοπλιστικών δαπανών, έλαβε το ΚΥΣΕΑ που συνεκλήθη και ενέκρινε τις σχετικές εισηγήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ η θητεία στον στρατό ξηράς μειώνεται για την ΕΣΣΟ που θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο σε εννέα μήνες.

Μειωμένη θητεία θα υπηρετήσουν και όσοι παρουσιάστηκαν στο Στρατό Ξηράς εντός του 2009.

Όσοι παρουσιάστηκαν με την ΕΣΣΟ του Φεβρουαρίου θα υπηρετήσουν έντεκα μήνες, δηλαδή η θητεία τους θα μειωθεί κατά ένα μήνα και όσοι παρουσιάστηκαν με την ΕΣΣΟ του Μαΐου θα υπηρετήσουν δέκα μήνες, δηλαδή η θητεία τους θα μειωθεί κατά δύο μήνες.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις αναμένεται να αποφασιστούν και για όσους υπηρετούν μειωμένη θητεία, για κοινωνικούς λόγους.

Πρόθεση της κυβέρνησης, μετά τη μείωση της θητείας στο Στρατό Ξηράς είναι όλοι οι στρατεύσιμοι να υπηρετούν στην περιφέρεια ενώ προσανατολίζεται-έχει ταχθεί δημόσια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας - υπέρ της σταδιακής κατάργησης της θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία.

Ταυτόχρονα το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας για τη δραστική μείωση των οροφών στα εξοπλιστικά προγράμματα για το χρονικό διάστημα έως το 2015.

Η απόφαση αυτή του ΚΥΣΕΑ όπως δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο όλων των κυβερνητικών τομέων μείωσης των δαπανών και καταπολέμησης της οικονομικής κρίσης.
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: