Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

O Μπούγας για τα επιχειρηματικά πάρκα και το πρόγραμμα "Μετεγκατάσταση"

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Βιομηχανιών- Βιοτεχνών Ζαχαρωδών Ελλάδας (Ε.Β.Β.Ζ.Ε.) είχε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Μπούγας, με κύριο θέμα τo υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο αδειοδότησης των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, καθώς και τη δυνατότητα επιχορήγησης της μετεγκατάστασής τους.

Ο υφυπουργός κ. Μπούγας δήλωσε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί την περαιτέρω απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου αδειοδότησης των μεταποιητικών εγκαταστάσεων, ενώ σύντομα πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου για τα «Επιχειρηματικά Πάρκα», με στόχο την ενθάρρυνση της εγκατάστασης περισσότερων μορφών επιχειρήσεων σε αυτά. Ειδική, δε, αναφορά έκανε στο νέο πρόγραμμα «Μετεγκατάσταση» του Υπουργείου, το οποίο ανακοινώθηκε προσφάτως και ενθαρρύνει τη μετεγκατάσταση μεταποιητικών επιχειρήσεων σε οργανωμένες βιομηχανικές και επιχειρηματικές περιοχές, ώστε να διευκολυνθεί και να ενισχυθεί περαιτέρω η επιχειρηματική δράση.

Οι δύο πλευρές, τέλος, συμφώνησαν στην ανάγκη συνέχισης του διαλόγου και της συνεργασίας για τα ζητήματα που απασχολούν τον συγκεκριμένο κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: