Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Παραιτήθηκε ο Αλαβάνος

Την παραίτησή του από την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από το βουλευτικό αξίωμα, ανακοίνωσε ο Αλέκος Αλαβάνος μια ημέρα μετά τη δήλωσή του ότι έχει και ο ίδιος ευθύνες για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουνίου. Η απόφασή του αιφνιδίασε τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου και τον Αλέξη Τσίπρα, οι σχέσεις του οποίου με τον κ. Αλαβάνο είχαν φτάσει σε οριακό σημείο, ιδίως μετά την κριτική που άσκησε ο τελευταίος στον πρόεδρο του ΣΥΝ για τη χαμηλή εκλογική επίδοση του κόμματος στις ευρωεκλογές.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τώρα στο ποιος θα αναλάβει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΝ, δεδομένου ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι βουλευτής. Τέσσερα πρόσωπα συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες: Γιάννης Δραγασάκης, Φώτης Κουβέλης και Πάνος Λαφαζάνης. Την έδρα του κ. Αλαβάνου στην εκλογική περιφέρεια του Ηρακλείου καταλαμβάνει η συγγραφέας και οικονομολόγος Νάντια Βαλαβάνη (παλιό στέλεχος της ΚΝΕ)

O Αλέκος Αλαβάνος, 59 ετών, εξελέγη πρόεδρος του Συνασπισμού στο 4ο τακτικό συνέδριο του κόμματος το Δεκέμβριο του 2004. Από το 1981, όταν η Ελλάδα εντάχθηκε στην τότε ΕΟΚ, έως και το 2004 ήταν ευρωβουλευτής, ενώ στις εθνικές εκλογές που είχαν πραγματοποιηθεί το Μάρτιο εκείνης της χρονιάς, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής έχοντας θέσει υποψηφιότητα στη Β’ Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: