Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Ανακοίνωση της Druckfarben για τη φωτιά στα Οινόφυτα

Πυρκαγιά προκλήθηκε, την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009 και ώρα 15:40, στις εγκαταστάσεις της θυγατρικής εταιρείας της Druckfarben Ελλάς, DFH DRUCKFARBEN ΑΒΕΕ, στα Οινόφυτα.
Σύμφωνα με την εταιρεία, από την πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στο τμήμα παραγωγής βιομηχανικών χρωμάτων και βερνικιών, καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς το βιομηχανοστάσιο, έκτασης 1.200 τ.μ., μηχανολογικός εξοπλισμός και αποθέματα πρώτων υλών και ετοίμων.
"Η Διοίκηση του Ομίλου διαβεβαιώνει ότι το ατυχές αυτό συμβάν δε θα εμποδίσει την ομαλή επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου, η οποία θα υποκατασταθεί για το σύντομο χρονικό διάστημα της αποκατάστασης των ζημιών από τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της Εταιρίας στη Χαλκίδα και εισαγωγές από το εξωτερικό», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στα Οινόφυτα είναι πλήρως ασφαλισμένες για συνολικό ποσό 5,3 εκατ. ευρώ για όλους τους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης απώλειας κερδών (ποσό 2,5 εκατ. ευρώ).
Σχετικά με τους λόγους που προκλήθηκε η πυρκαγιά, η Διοίκηση του Ομίλου και οι αρμόδιες αρχές διενεργούν τις σχετικές έρευνες. Εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά δεν μπορεί ακόμα να πραγματοποιηθεί"
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: