Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Επιλύεται το πρόβλημα του νερού στο Δίστομο

Ο Δήμαρχος Διστόμου κ. Αθανάσιος Πανουργιάς με τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας
Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιά
Ιδού και το δελτίο Τύπου του Δήμου Διστόμου.
«Απόφαση ένταξης του έργου κατασκευής Ταχυδιυλιστηρίου του Δήμου Διστόμου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2009 συνολικού κόστους: 400.000,00 Ευρώ»

Δίστομο, 30 Ιουνίου 2009. Η κατασκευή του Ταχυδιυλιστηρίου στο Δήμο Διστόμου είναι πλέον γεγονός, αφού αυτό εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγκεκριμένα στη ΣΑΕΠ – 066.
Η αίτηση προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είχε υποβληθεί από τον Δήμαρχο Διστόμου, κ. Αθανάσιο Πανουργιά, απευθείας στην ειδική υπηρεσία, αλλά και είχε ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιά, κατά την επίσκεψή εργασίας και ενημέρωσης που είχε πραγματοποιήσει στο Δήμο Διστόμου την Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2009, σχετικά με το μεγάλο αυτό πρόβλημα του Δήμου.
Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιάς είχε δεσμευθεί ότι θα το συμπεριλάμβανε στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της περιφέρειας που καλύπτεται από Εθνικούς Πόρους ή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και με αυτή την απόφαση υλοποιείται άμεσα η δέσμευσή του αυτή.
Το έργο αφορά στην κατασκευή του κτιρίου επεξεργασίας ύδατος στην Υδρευτική Δεξαμενή «Καστρί» του Δήμου Διστόμου, η αγορά και η εγκατάσταση του εξοπλισμού, η ηλεκτροδότηση αλλά και η οδός πρόσβασης στο ταχυδιυλιστήριο. Με τη λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών θα βελτιωθεί αισθητά η ποιότητα του πόσιμου νερού του Διστόμου.
Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 400.000,00 Ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγκεκριμένα τη ΣΑΕΠ – 066.
Ο Δήμαρχος του Δήμου Διστόμου κ. Αθανάσιος Πανουργιάς ανέφερε: «Όταν ζήτησα την ψήφο των πολιτών του Διστόμου, του Στειρίου και της Παραλίας Διστόμου, είχα υποσχεθεί ότι θα συνεργαζόμασταν ως νέα Δημοτική Αρχή με την Πολιτεία και την Ιδιωτική πρωτοβουλία για την ΑΜΕΣΗ εφαρμογή Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανάπτυξης. Σήμερα, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένα μεγάλο ποσό, για τον Δήμο Διστόμου!»
Συνεχίζοντας τη δήλωσή του ο κ. Αθανάσιος Πανουργιάς τόνισε: «… αυτό βέβαια δε θα ήταν δυνατό χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιά, ο οποίος μας στήριξε σε όλες τις δύσκολες στιγμές! Τον ευχαριστούμε θερμά!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: