Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Νεκρός αστυνομικός από πυροβολισμούς αγνώστων

Νεκρός είναι έπειτα από δολοφονική επίθεση ένας 41χρονος αστυνομικός που φρουρούσε μάρτυρα που είχε καταθέσει σε υπόθεση τρομοκρατίας (σύζυγο εμπλεκόμενου στην υπόθεση του ΕΛΑ) η οποία ήταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων σήμερα το πρωί στη διασταύρωση Δημητρακοπούλου και Πορφύρα στα Πατήσια.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες είχαν δύο συνεργούς, χρησιμοποίησαν δύο ή τρία όπλα και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να δει κάτι κανείς.

Ένα από τα όπλα είναι αυτόματο και οι 23 κάλυκες που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί είναι όλοι των 9 mm και εξετάζονται στα γραφεία της εγκληματολογικής υπηρεσίας προκειμένου να διαπιστωθούν αν έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις από τις οργανώσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό.

Ο άτυχος αστυνομικός βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο την ώρα που δέχθηκε τους πυροβολισμούς στο στήθος και στο κεφάλι και παραμένει ακόμα στο σημείο του συμβάντος. Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί του εγκληματολικού τμήματος και ιατροδικαστής, ενώ τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Όπως τόνισε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας κ. Φίλιππος Κουτσάφτης ο αστυνομικός φέρει πολλαπλές πύλες εισόδου από την αριστερή πλευρά του σώματος και στο κεφάλι, ενώ οι πυροβολισμοί προήλθαν από κοντινή απόσταση.
Επίσης ο κ. Κουτσάφτης το όπλο του αστυνομικού βρισκόταν σε θήκη στη ζώνη του, συνεπώς δεν πρόλαβε να αντιδράσει.
Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Στάθης από τον τόπο του συμβάντος δήλωσε πως δεν υπήρχε κάποια προειδοποίηση για την επίθεση. Η αστυνομία «βλέπει» πίσω από την επίθεση τον Επαναστατικό Αγώνα, καθώς παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με την επίθεση κατά του αστυνομικού των ΜΑΤ, Διαμαντή Ματζούνη.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: