Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Ενταξη με 36,2 εκατ. ευρώ 27 σχολείων της Στερεάς στο ΕΣΠΑ

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς παρουσίασε σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου 2009 τις Σχολικές Μονάδες που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ προς χρηματοδότηση στην κατηγορία δράσεων έργων κατασκευής, βελτίωσης και εκσυγχρονισμού της κτιριακής υποδομής στην Προσχολική, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι προτάσεις που επελέγησαν θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους, εντασσόμενες στον Άξονα Προτεραιότητας 5 «Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής Στερεάς Ελλάδας» του ΕΣΠΑ. Κατά την παρουσίαση ο κ. Σκλιάς ανέφερε:

«Σήμερα ανακοινώνουμε την ένταξη στο ΕΣΠΑ 27 σχολικών μονάδων με προϋπολογισμό 36.243.696,00 Ευρώ. Από αυτές οι 19 εντάξεις αφορούν την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της κτιριακής υποδομής στην Προσχολική και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ισάριθμων σχολικών μονάδων με προϋπολογισμό 16.802.216,00 Ευρώ.
Επίσης, 8 σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντάσσονται με προϋπολογισμό 19.441.480,00 Ευρώ.
Ικανοποιήθηκε το 100% των αιτημάτων που υποβλήθηκαν από φορείς της Τοπικής και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Οι εντάξεις είναι μέρος της αρχικής πρόσκλησης ύψους 46.284.000 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό 10.040.304,00 Ευρώ πρόκειται να προκηρυχθεί σε νέα πρόσκληση. Το ίδιο θα συμβεί με τα ποσά των εκπτώσεων που θα προκύψουν από τη διαδικασία των δημοπρατήσεων. Οι Τελικοί Δικαιούχοι, Νομαρχίες και Δήμοι, πρέπει άμεσα να προχωρήσουν στις διαδικασίες δημοπράτησης και συμβασιοποίησης των έργων. Στόχος μας είναι η εγκατάσταση και λειτουργία εργοταξίων το συντομότερο δυνατό.
Καλύψαμε ένα σημαντικό κενό στην κτιριακή υποδομή της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Αναβαθμίζουμε την ποιότητα των υπηρεσιών εκπαίδευσης για τη νέα γενιά της πατρίδας μας. Καθημερινά κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: