Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

To Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς για τους νέους φόρους

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ

Το σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση που δήθεν είχε η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται γράμμα κενού περιεχομένου.

Σύμφωνα και με τα πρόσφατα στοιχεία διεθνών και ελληνικών οργανισμών (ΟΟΣΑ Τράπεζα της Ελλάδος), επί σειρά ετών όλοι οι βασικοί δείκτες της ελληνικής οικονομίας και τα εισοδήματα των εργαζομένων επιδεινώνονται διαρκώς.

Η συρρίκνωση της ανάπτυξης και του ΑΕΠ, η αύξηση του δημόσιου χρέους και της ανεργίας, η μείωση των επενδύσεων και της απασχόλησης, είναι τα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής.

Τα προβλήματα αυτά αδυνατεί να αντιμετωπίσει για άλλη μια φορά η ασκούμενη οικονομική πολιτική. Αντί αναπτυξιακών μέτρων ενίσχυσης της απασχόλησης και της πραγματικής οικονομίας , αντί μέτρων προστασίας της εργασίας, αποφασίζονται φοροεισπρακτικά μέτρα μείωσης των εισοδημάτων και περαιτέρω αφαίρεση πόρων από την πραγματική οικονομία.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα είναι ριζικά αντίθετο σε αυτή την φοροεισπρακτική και υφεσιακή πολιτική για αυτό καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε τέτοιου είδους μέτρα που εξοντώνουν οικονομικά τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και βυθίζουν ακόμα περισσότερο την ελληνική οικονομία στην κρίση και την ύφεση.
Απαιτούμε να ληφθούν αναπτυξιακά και κοινωνικά μέτρα προστασίας της εργασίας και των εισοδημάτων, μέτρα για την ενίσχυση της ζήτησης και της κατανάλωσης με την εφαρμογή παραγωγικών και όχι φοροεισπρακτικών πολιτικών.
Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε την εφαρμογή μιας αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής με αύξηση των εισοδημάτων των δημόσιων επενδύσεων, την στήριξη των δημόσιων υποδομών σε υγεία, παιδεία, περιβάλλον, κ.λπ. στροφή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας σε νέες καινοτόμες και παραγωγικές δραστηριότητες που θα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και θα βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: