Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Με 6,5 εκατ. για το ΤΕΙ και 400.000 για το Κολυμβήτηριο πήγε στην Αμφισσα ο Σκλιάς

Με 6,5 εκατ. Ευρώ χρηματοδοτείται το ΤΕΙ Άμφισσας 400.000 Ευρώ κατεβλήθησαν για την απεμπλοκή του Κολυμβητηρίου Άμφισσας με απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Τη χρηματοδότηση του ΤΕΙ Άμφισσας με ποσό ύψους 6,5 εκατ. Ευρώ ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς, επισκεπτόμενος το χώρο ανέγερσης του ΤΕΙ Άμφισσας. Το έργο κατασκευής του ΤΕΙ Άμφισσας, μετά από πολυετή αδράνεια ενεργοποιείται και πάλι καθώς εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ύψους 10,0 εκατ. Ευρώ.

Ο κ. Σκλιάς δήλωσε σχετικά με το ΤΕΙ Άμφισσας:
«Η ολοκλήρωση της κατασκευής του ΤΕΙ Άμφισσας ήταν το κυριότερο από τα θέματα που μου ετέθησαν στην προ διμήνου συνάντηση εργασίας που είχα με τους εκπροσώπους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας, η ολοκλήρωση ενός ονείρου όπως η πραγματοποίηση αυτού του αναπτυξιακού έργου υποδομής.
Η αποπεράτωση των κτιριακών υποδομών του ΤΕΙ Άμφισσας σημαίνει ενδυνάμωση της αναπτυξιακής πορείας του Νομού Φωκίδας. Εμείς ανταποκριθήκαμε άμεσα σε αυτό το αίτημα με ποσό 6,5 εκατ. Ευρώ το οποίο είναι άμεσα διαθέσιμο από το ΕΣΠΑ για την έναρξη εργασιών στο ΤΕΙ Άμφισσας και θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση του έργου.
Επισκέφθηκα το χώρο ανέγερσης μαζί με το Νομάρχη Φωκίδας και πρέπει να σημειώσω ότι είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που ήδη έχει καταβάλλει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας: έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες μελέτες, παραδόθηκαν στο ΤΕΙ Λαμίας, είμαι ήδη σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΤΕΙ και ζήτησα την επίσπευση των διαδικασιών υποβολής του Τεχνικού Δελτίου του έργου ώστε να γίνει άμεσα η χρηματοδότησή του».

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε στο χώρο Κατασκευής του Κολυμβητηρίου Άμφισσας, συνοδευόμενος από το Νομάρχη Φωκίδας κ. Φουσέκη και το Δήμαρχο Άμφισσας κ. Ασημακόπουλο.

«Σε εκκρεμότητα για πολλά χρόνια η ολοκλήρωση του Κλειστού Κολυμβητήριου της Άμφισσας αποτέλεσε ένα από τα κύρια θέματα στις συναντήσεις εργασίας με το Δήμαρχο Άμφισσας και το Νομάρχη Φωκίδας ετέθησαν προ διμήνου. Το έργο αυτό είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο του προβληματικού «ΕΛΛΑΔΑ 2004», πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν από τους Ολυμπιακούς του 2004 και προέβλεπε την υλοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα χωρίς όμως τους προβλεπόμενους πόρους.
Σημασία έχει ότι το 2009 κλείνει και αυτή η εκκρεμότητα, η πλήρης αποπληρωμή των υφιστάμενων εργασιών που είχαν ήδη πραγματοποιηθεί στο έργο την περίοδο 2004-2005. Εμείς σήμερα έχουμε καταβάλλει το ποσό των 400.000 Ευρώ με πόρους του «ΕΛΛΑΔΑ 2004» - Εθνικούς Πόρους που η Ελληνική Κυβέρνηση εξασφάλισε για αυτό το σκοπό, ώστε να αποπληρωθούν και υλοποιηθούν όλα τα συμβασιοποιημένα έργα του «ΕΛΛΑΔΑ 2004». Αυτό σημαίνει ότι το πολύπαθο έργο του Κλειστού Κολυμβητηρίου Άμφισσας απεμπλέκεται από τις γραφειοκρατικές και χρηματοοικονομικές διαδικασίες και προβλήματα και μπορεί πλέον να προχωρήσει η υλοποίησή του. Παράλληλα, για το έτος 2009 έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό Εθνικοί Πόροι ύψους 1,3 εκατ. Ευρώ για την ολοκλήρωση των συμβασιοποιημένων έργων τα οποία είχαν προβλεφθεί για το νομό Φωκίδας. Σήμερα, μετά από την εκπλήρωση αυτής της δέσμευσης, ζήτησα και από το νομάρχη Φωκίδας και από το Δήμαρχο Άμφισσας την επίσπευση των έργων, ώστε αυτό να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό στη νεολαία της περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: