Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Παρουσίαση μελετών στην Αντίκυρα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Περιβαλλοντική Κίνηση Αντίκυρας Η ΑΡΤΕΜΙΣ, σας καλεί το Σάββατο 9 Μαΐου στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία της Αντίκυρας σε εκδήλωση με θέμα:
«ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ»

Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά τα πορίσματα δυο μελετών που εκπονήθηκαν πρόσφατα για την περιοχή μας:

“Αποτίμηση περιβαλλοντικών μελετών για την κατασκευή και λειτουργία των θερμοηλεκτρικών σταθμών στην περιοχή του όρμου της Αντίκυρας»
Ομιλητής: Παπανίκας Δημήτριος. τ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών.
Τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών
Τομέας Ενέργειας, Αεροναυτικής & Περιβάλλοντος

«Επιπτώσεις στο χερσαίο και παράκτιο χώρο της ευρύτερης περιοχής της λειτουργίας του βιομηχανικού συγκροτήματος της ¨Αλουμίνιον της Ελλάδος¨
Ομιλητές:
Δρ. Χρ. Αναγνώστου. Γεωλόγος - Ιζηματολόγος
Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ.
Δρ. Ι. Χατζηανέστης. Χημικός - Ωκεανογράφος
Κύριος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ.

Συνδιοργάνωση

ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ¨Η ΑΛΚΥΩΝ¨


Στη συγκέντρωση συμπαρίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας.
Δείτε.
Συμπαράσταση στους ενεργούς πολίτες της Αντίκυρας που διώκονται από τον όμιλο Μυτιληναίου και υπερεθνικά ενεργειακά συμφέροντα

Στον κλειστό κόλπο της Αντίκυρας στον Κορινθιακό, λειτουργεί από τον όμιλο Μυτιληναίου το Αλουμίνιο της Ελλάδας, ενώ τελευταία χρόνια ο όμιλος επιχειρεί να εγκαταστήσει ένα ενεργειακό κέντρο, μαζί με την πολυεθνική ENDESA, με μονάδες που αποβάλλουν θερμότητα, χημικά και καυσαέρια στην θάλασσα και την ξηρά, σε μια περιοχή ήδη επιβαρημένη.
Ενάντια σε αυτή την προοπτική, έχει αναπτυχθεί εδώ και δύο περίπου χρόνια ένα ζωντανό κίνημα αντίστασης, από πολίτες της Βοιωτίας αλλά και ολόκληρου του Κορινθιακού με συνεχείς κινητοποιήσεις, ενημερώσεις και προσφυγές. Οι δυσκολίες είναι τεράστιες αφού το Αλουμίνιο κυριαρχεί επί δεκαετίες στην περιοχή, με αποτέλεσμα να επηρεάζει το πολιτικό προσωπικό, τοπικές και νομαρχιακές αρχές, συνδικαλιστικές ηγεσίες και τοπικούς φορείς.
Πριν λίγες ημέρες, με αφορμή έρευνα που κατατέθηκε σε προσφυγή κίνησης πολιτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο όμιλος Μυτιληναίου μήνυσε τους πολίτες της οικολογικής κίνησης και τους επιστήμονες (!) του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), με το αιτιολογικό ότι η έρευνα είναι πλαστή.
Σε απάντηση η οικολογική κίνηση Αντίκυρας “η ΑΡΤΕΜΙΣ” σε συνεργασία με το Δίκτυο κινήσεων πολιτών Κορινθιακού οργανώνουν το Σάββατο 9 Μαΐου στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία της Αντίκυρας, εκδήλωση με θέμα: «ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ» όπου θα παρουσιασθούν τα πορίσματα της επίμαχης έρευνας καθώς και μιας ακόμη μελέτης για τις επιπτώσεις από τη λειτουργία των σχεδιαζόμενων ενεργειακών μονάδων. Οι ανεξάρτητες αυτές έρευνες υλοποιήθηκαν παρά τις αντιξοότητες και τις προσπάθειες να φρενάρουν και είναι το αποτέλεσμα της κινητοποίησης και των πρωτοβουλιών των πολιτών, αφού η Πολιτεία ολιγωρεί εδώ και 4 δεκαετίες.
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και κάθε ενεργό πολίτη που ευαισθητοποιείται και αγωνίζεται για το περιβάλλον, να συμμετέχουν στην εκδήλωση και να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους συμπολίτες μας που αγωνίζονται να σταματήσουν την υποβάθμιση της Βοιωτίας και ολόκληρου του Κορινθιακού. Καμία προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού δεν πρέπει να μένει αναπάντητη. Στις 9 Μαΐου η πρώτη απάντηση θα δοθεί στην Αντίκυρα. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλής Κοροβέσης.

Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: