Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Κινέζος ο Περγαντάς

Το δελτίο Τύπου της νομαρχίας Βοιωτίας.
Με εκπροσώπους του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, τον Αντιπρόεδρο και μέλη της τοπικής κυβέρνησης της επαρχίας Jiangxi της Κίνας, συναντήθηκε ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς, παρουσία των Αντινομαρχών κ.κ. Παπαθωμά, Καράντζαλη και Νταλιάνη, καθώς και στελεχών της Νομαρχίας.

Πρόκειται για κοινή πρωτοβουλία του κ. Περγαντά και του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου να υποκινηθούν και να υποστηριχθούν διμερώς οι εμπορικές συναλλαγές και η προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης στη Βοιωτία. Μέσα σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας στη συνάντηση αναπτύχθηκαν προτάσεις για ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, επιχειρηματικής δραστηριότητας, ανταλλαγής αντιπροσωπειών και ανάδειξης της Βοιωτίας σε τόπο τουριστικού προορισμού επισκεπτών από την Κίνα.

Βασικό υπόβαθρο αυτής της διασύνδεσης είναι τα κοινά χαρακτηριστικά της επαρχίας Jianxi και του Νομού Βοιωτίας. Αν και η Κινεζική Επαρχία πληθυσμιακά και σε έκταση έχει εντελώς διαφορετικά μεγέθη (έκταση 1 εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα – 5 φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα – και πληθυσμό 40 εκατομμύρια κατοίκους), υπάρχουν σημαντικές ομοιότητες στην οικονομία και την παραγωγή με τη Βοιωτία : και οι δυο περιοχές έχουν ισχυρή βάση στην αγροτική ανάπτυξη και στον δευτερογενή τομέα, και επιπλέον επιδιώκουν την ανάπτυξη του τριτογενούς τομέα, δηλ. εμπόριο και τουρισμό.

Η Κίνα, αποτελεί μια τεράστια αγορά και είναι μια αναδυόμενη δύναμη παγκοσμίως και συνεπώς ενδιαφέρουσα περίπτωση για ανάπτυξη συνεργασιών εμπορικού και τουριστικού χαρακτήρα. Απ΄την άλλη πλευρά η Βοιωτία, μπορεί να αξιοποιήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα της γειτνίασης με την Αττική, έτσι ώστε να κατευθύνονται στο Νομό επιχειρηματικές δραστηριότητες και επισκέπτες.

«Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία» τονίζει ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς «που θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη του εμπορίου και του τουρισμού στον τόπο μας. Απώτερος στόχος αυτής της εποικοδομητικής συνεργασίας είναι η αδελφοποίηση του Νομού Βοιωτίας και της επαρχίας Jianxi, έτσι ώστε να εδραιωθεί η συστηματική και ενεργή προώθηση των αναπτυξιακών κατευθύνσεων στην περιοχή μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: