Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Ο Τόγιας για τα δικαιώματα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΓΙΑΣ: «ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»
Η οργανωτική και διαχειριστική ανεπάρκεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ στα θέματα της ενεργοποίησης δικαιωμάτων των αγροτών έχουν δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στους παραγωγούς.
Παρά την ύπαρξη σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που αναφέρει ότι το κόστος του ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου) το αναλαμβάνει το κράτος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, τελικώς ο παραγωγός καλείται και πάλι να βάλει το χέρι βαθειά στην τσέπη σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη όπου το αγροτικό του εισόδημα μειώνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια και οι τιμές των προϊόντων κατρακυλούν.
Στις 22 Μαΐου 2006, από το βήμα της Βουλής, ο κ. Αλ. Κοντός διαβεβαίωνε ότι οι αγρότες δεν θα πληρώσουν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων του 2009, άλλωστε για το ίδιο θέμα είχε δεσμευθεί και προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Οι διαμαρτυρίες των αγροτών της Βοιωτίας είναι απολύτως δικαιολογημένες, καθώς επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά η αφερεγγυότητα, η αναξιοπιστία, η αναποτελεσματικότητα και η διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης.
Ο εμπαιγμός των αγροτών συνεχίζεται. Το χάος, η ανασφάλεια, η αμφιβολία και η ανησυχία στον αγροτικό κόσμο είναι αποτέλεσμα μιας ασυντόνιστης, ανεύθυνης, αποσπασματικής και ελλιπούς διαχείρισης. Η απάντηση του ίδιου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε όλα αυτά είναι να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να μεταβιβάσει τις ευθύνες του στην ΠΑΣΕΓΕΣ και τις Ενώσεις.
Για το ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι το κόστος της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων δεν πρέπει να το πληρώσουν οι αγρότες αλλά να καλυφθεί άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Οι αγρότες της Λιβαδειάς και της Θήβας δεν πρέπει να πληρώσουν την διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: