Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Συνελήφθησαν πατέρας και γιος για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν σήμερα σε βάρος 46χρονου πατέρα και του 21χρονου γιου του, που κατοικούν στο δήμο Λίνδου της Ρόδου, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία - αναφορά στις εισαγγελικές Αρχές της Ρόδου από την οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Άμεσα ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου παρήγγειλε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης την οποία και ανέλαβε προσωπικά η αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, κ. Ευαγγελία Σπυριδωνίδου.
Στο πλαίσιο αυτής, χθες το απόγευμα διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι των δύο ανδρών όπου και βρέθηκαν αρκετά cd-rom και dvd πορνογραφίας και παιδικής πορνογραφίας, φωτογραφίες με ίδιο περιεχόμενο, διάφορα πιστόλια, φωτοβολίδες, μαχαίρια κ.α.
Ο 46χρονος πατέρας μαζί με τον 21χρονο γιο του συνελήφθησαν και κρατούνται, προκειμένου τη Δευτέρα να απολογηθούν για τις κατηγορίες της πορνογραφίας ανηλίκων κατ’ επάγγελμα από κοινού και οπλοκατοχής από κοινού, που έχουν ασκηθεί σε βάρος τους.
Όλοι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στάλθηκαν στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής για περαιτέρω διερεύνηση, προκειμένου να εξακριβωθεί αν το πορνογραφικό υλικό, το οποίο είναι αποθηκευμένο στους σκληρούς δίσκους, έχει διακινηθεί και σε άλλους.
Οι δύο άνδρες, εξεταζόμενοι από τους αστυνομικούς, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, προκειμένου να διαπιστώσει αν στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: