Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Ο Γιώργος Παπανδρέου στη Λαμία

Την ετοιμότητα του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει την Ελλάδα έχοντας την θέληση και τη δύναμη γι' αυτό διακήρυξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Αθανασίου Διάκου στη Λαμία.
Στις 7 Ιουνίου, τόνισε, ψηφίζουμε αλλαγή πορείας που θα οδηγήσει τη χώρα στη λύτρωση στις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν.
Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους ψηφοφόρους, τα μέλη και τα στελέχη του Κινήματος, ετοιμότητα, ενεργοποίηση και κινητοποίηση, προκειμένου, όπως, είπε, να γίνει συντριπτική η πλειοψηφία που διαμορφώνεται.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε το δίλημμα «σοσιαλισμός και δημοκρατία ή βαρβαρότητα», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι στο δύσκολο αγώνα που κάνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ δεν βάζει απέναντι τον ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας, διότι, όπως είπε, τη βαρβαρότητα που ζούμε όλοι, τη ζει και αυτός. Θέλουμε μαζί μας τον ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, γιατί εμείς δεν διαχωρίζουμε τους πολίτες, δεν πολώνουμε την κοινωνία, αλλά δημιουργούμε νέες συναινέσεις για μεγάλες αλλαγές.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο τηλεοπτικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει πως όλα πάνε καλά, είναι μια χαρά και όλα αυτά που βιώνουμε και βιώνετε είναι στη φαντασία μας και στη φαντασία σας.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, έχασε την επαφή της με την πραγματικότητα, με τον πολίτη και τα προβλήματά του και τώρα χάνει την επαφή της και με τους δικούς της ψηφοφόρους. Αυτή η κυβέρνηση υπογράμμισε δεν έχει τίποτε άλλο να προσφέρει στον τόπο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε, επίσης, στην εκτεταμένη διαφθορά, που, όπως είπε, υπάρχει στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης, στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, στο άδειασμα των ταμείων υπέρ των ισχυρών και ημετέρων, στα φορολογικά στους πλουσίους (τραπεζίτες, μεγαλομετόχους, μεγαλοϊδιοκτήτες) για να υπογραμμίσει ότι αυτή την κομματική σπατάλη την πληρώνει ο Έλληνας πολίτης.

Αντιπαρατιθέμενος στην κυβέρνηση ο κ. Παπανδρέου την προκάλεσε να πει καθαρά ποιους νέους φόρους ετοιμάζεται να επιβάλλει μετά τις ευρωεκλογές και με ποια νέα βάρη ετοιμάζεται να φορτώσει την ελληνική οικογένεια.
Το διακύβευμα αυτών των εκλογών, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι κρίσιμο και ξεκάθαρο: «Θα επιβραβεύσουμε με την ψήφο και την αποχή εκείνους που ευθύνονται για αυτά που ζούμε, ή θα χαράξουμε με την ψήφο μας τη νέα πορεία που χρειάζεται ο τόπος».

Αναφερόμενος στα καθαρά ευρωπαϊκά ζητήματα ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι σοσιαλιστές ζητούν αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για να εξαιρούνται οι δημόσιες παραγωγικές, κοινωνικές δαπάνες από τον υπολογισμό του ελλείμματος. Και απαντώντας στην επιχειρηματολογία της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν μπορεί να αλλάξει το Σύμφωνο Σταθερότητας, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι οι νεοσυντηρητικοί μας ζητούν να σηκώσουμε ψηλά τα χέρια, να σκύψουμε το κεφάλι, να παραιτηθούμε. Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και δεν είδα κανένα Έλληνα να θέλει να σκύψει το κεφάλι. Το «δεν γίνεται» των συντηρητικών είναι το δικό μας «μπορούμε» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και υπενθύμισε ότι και στην περίπτωση της ένταξης της Κύπρου όλοι ήταν απέναντι αλλά με τη διαπραγμάτευση και τον αγώνα στο τέλος η Ελλάδα και η Κύπρος δικαιώθηκαν.

Στις διεκδικήσεις των ευρωπαίων σοσιαλιστών, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, περιλαμβάνονται επίσης ένα σύμφωνο κοινωνικής προόδου, εντατικές δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας, ευρωπαϊκή στρατηγική για έξυπνη, «πράσινη ανάπτυξη» και απασχόληση, δημιουργία δέκα εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας μέχρι το 2020 και να μπει τέλος στους φορολογικούς παραδείσους.

Επίσης, οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές διεκδικούν μια ευρωπαϊκή χάρτα ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων ταυτόχρονα με τη διασφάλιση των συνόρων μας, ένα συμπληρωματικό σύμφωνο απασχόλησης, κοινωνικής προστασίας και βιώσιμης ανάπτυξης παράλληλο με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, όπως και την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ρυθμιστικό πόλο στην παγκόσμια σκακιέρα.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που θα είναι νικηφόρο για το ΠΑΣΟΚ και να ανοίξει το δρόμο για την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές. Στις 7 Ιουνίου, πρόσθεσε, θα καταδικαστούν οι νεοσυντηρητικές πολιτικές στην Ελλάδα και την Ευρώπη και θα καταδικαστεί η ελληνική κυβέρνηση, η οποία απουσιάζει από το ευρωπαϊκό πεδίο και η οποία με την πολιτική της απομονώνει τη χώρα, μειώνει την αξιοπιστία και την σοβαρότητά της και χάνει συνεχώς τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε, επίσης, ότι μετά τις εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα παραλάβει τη χώρα σε βαθύτατη κρίση, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα πετύχουμε και θα αλλάξουμε την Ελλάδα, θα την κάνουμε ξανά δυνατή και περήφανη, γιατί ξέρουμε και μπορούμε, γιατί έχουμε το σχέδιο και την πολιτική βούληση που χρειάζονται». Οδηγός σε αυτή την προσπάθεια, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, θα είναι οι πέντε στόχοι του προγράμματος του Κινήματος.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στις 7 Ιουνίου ο λαός δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ για να οδηγήσει την Ελλάδα στο μέλλον. Και πρόσθεσε ότι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι ψήφος ανέξοδης και αδιέξοδης διαμαρτυρίας, αλλά είναι η ψήφος που φωνάζει: «Μπορούμε».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: