Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Ο Σίμος Σιμόπουλος νέος πρόεδρος της ΡΑΕ

Ο καθηγητής της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Σίμος Σιμόπουλος, διορίστηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Ο διορισμός του κ. Σιμόπουλου έγινε μετά από πρόταση του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, και τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Ο ηλικίας 62 ετών νέος πρόεδρος της ΡΑΕ είναι διπλωματούχος μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος μηχανικός ΕΜΠ (1970), διδάκτορας μηχανολόγος μηχανικός του Πανεπιστημίου του Λονδίνου - Imperial College (1978) και υπηρετεί ως μέλος ΔΕΠ του ΕΜΠ από το 1983.
Έχει διατελέσει κατ' επανάληψη πρόεδρος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, αντιπρύτανης ΕΜΠ, πρόεδρος του ΟΑΣΑ και γγ του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Ο κ. Σιμόπουλος δραστηριοποιείται επιστημονικά σε θέματα ενεργειακής και θερμοϋδραυλικής ανάλυσης μεγάλων ενεργειακών συστημάτων, καθώς και σε θέματα ραδιοπεριβαλλοντικής ανάλυσης.
Έχει εκπροσωπήσει και εκπροσωπεί ακόμη τη χώρα μας σε μεγάλους διεθνείς οργανισμούς σε επιστημονικά θέματα της ειδικότητάς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: