Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Ο Παντελής Σκλιάς στη Λιβαδειά

Στο Νομό Βοιωτίας βρέθηκε σήμερα Τρίτη 19 Μαΐου 2009 ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς. Κατά την επίσκεψή του στη Λιβαδειά ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε στις 10.00 π.μ. με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας κκ. Γεώργιο, με τον οποίο συζήτησε θέματα που απασχολούν τη Μητρόπολη Θηβών & Λεβαδείας αλλά και τη συνδρομή της στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στη Βοιωτία.

Στη συνέχεια ο κ. Σκλιάς είχε διαδοχικές συναντήσεις με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, το προεδρείο του ΕΒΕ Βοιωτίας ενώ αμέσως μετά επισκέφθηκε το τμήμα Λιβαδειάς του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Μετά τις συναντήσεις του με τους κοινωνικούς φορείς της Βοιωτίας στη Λιβαδειά ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δήλωσε:

«Με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας κκ. Γεώργιο είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε τη δυνατότητα εμπλοκής της Μητρόπολης στην υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» το οποίο μπαίνει πλέον σε ορθολογικές βάσεις και ευελπιστούμε πιο αποτελεσματικές. Εξήγησα ότι εξασφαλίσαμε τη διατήρηση της λειτουργίας του συνόλου των υφισταμένων δομών και του προσωπικού τους όπως αυτό λειτουργεί σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να εντάξουμε στην υλοποίηση του προγράμματος και άλλους φορείς, όπως είναι και η εκκλησία. Η μητρόπολη Θηβών & Λεβαδείας μπορεί να εμπλακεί με δυο Δομές μια στη Θήβα και μια στη Λιβαδειά. Ο Σεβασμιώτατος μου έθεσε μια σειρά από θέματα που αφορούν τη Μητρόπολη και θέσαμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αξιολόγηση των ζητημάτων αυτών.

Κατά την επίσκεψή μου στο εργατικό κέντρο Λιβαδειάς σε μια πολύ καλή συνάντηση μου ετέθησαν τα ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους του μεροκάματου. Σε κάθε περίπτωση, βασική μας αρχή είναι ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ζήτησα λοιπόν, από το προεδρείο του Εργατικού κέντρου εκεί που υπάρχουν κατάφωρες παραβιάσεις της Εργατικής Νομοθεσίας να μου γίνονται άμεσα γνωστές ώστε να έχω τη δυνατότητα να κινητοποιώ τον κρατικό μηχανισμό προς όφελος των εργαζομένων. Ενημέρωσα, επίσης, το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει καταβάλλει 47 εκατ. Ευρώ εξοφλώντας το σύνολο των λογαριασμών που έχουν υποβληθεί για την υλοποίηση έργων είτε από Εθνικούς είτε από Κοινοτικούς Πόρους. Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει δικαιολογία για απόλυση εργαζομένου με σκοπιμότητα.

Η συνάντηση με το ΕΒΕ Βοιωτίας ήταν μια πάρα πολύ χρήσιμη συνάντηση. Ήδη έχουμε βρει πολύ καλό πλαίσιο συνεργασίας. Ανακοινώθηκε η διοργάνωση Παν-περιφερειακής συνάντησης Επιχειρηματικότητας, μια πολύ καλή πρωτοβουλία με τη συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του ΕΒΕ Βοιωτίας και του Πανεπιστημίου Στερεάς. Δείχνουμε τη βούλησή μας να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα με την ίδρυση του Συμβουλίου καινοτομίας το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Αυτό δίνει τη δυνατότητα συνεχούς διαβούλευσης για θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ενημέρωσα για την πορεία του ΕΣΠΑ και την πορεία των έργων που υλοποιούνται στη Βοιωτία.

Στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσα τη χρηματοδότησή του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης που εδρεύει στη Λιβαδειά με το ποσό των 500.000 Ευρώ ώστε να καλύψει άμεσα κτιριακές ανάγκες και μόλις ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη εφαρμογής το Σεπτέμβριο θα επανέλθουμε ώστε να βελτιώσουμε περαιτέρω το εσωτερικό και τον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου. Είμαστε στη μέση μιας προσπάθειας, το ΕΣΠΑ εξελίσσεται πολύ καλά και σύντομα θα κάνουμε ανακοινώσεις όπως σύντομα και ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Μπούρας θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με το Ειδικό Αναπτυξιακό πρόγραμμα των 150 εκατ. Ευρώ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και του μεριδίου εκείνου που αντιστοιχεί στο Νομό Βοιωτίας και αφορά σημαντικά έργα υποδομής»

Δεν υπάρχουν σχόλια: