Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Βαρόμετρο αλουμινίου από το Αλουμίνιον της Ελλάδος

Το Αλουμίνιο της Ελλάδος ξεκινάει τη δημοσίευση της μηνιαίας έρευνας «ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ», η οποία απεικονίζει την εξέλιξη της αγοράς προϊόντων Αλουμινίου στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει από την αρχή του έτους και βασίζεται σε συγκεκριμένες απαντήσεις που δίνουν οι Έλληνες μεταποιητές / διελαστές σε σχετικό ερωτηματολόγιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το μήνα Μάρτιο του 2009 καταγράφεται σημαντική μείωση των παραδόσεων Αλουμινίου (-43% σε σχέση με το Μάρτιο του 2008) ενώ οι προοπτικές που διαφαίνονται για τον Απρίλιο είναι εξίσου δυσοίωνες (περαιτέρω πτώση της τάξεως του 13%). Υπογραμμίζεται ότι τα ποσοστά αυτά αναφέρονται στις συνολικές παραδόσεις Αλουμινίου στη χώρα μας και όχι στις πωλήσεις του Αλουμινίου της Ελλάδος.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ενδεικτικά των προκλήσεων που ο ελληνικός κλάδος Αλουμινίου αντιμετωπίζει σαν αποτέλεσμα της διεθνούς συγκυρίας και των ειδικών συνθηκών στη χώρα μας.

Το Αλουμίνιο της Ελλάδος θα δημοσιεύει τακτικά τα αποτελέσματα των ερευνών του «ΒΑΡΟΜΕΤΡΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝiΟΥ» για την ενημέρωση του κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: