Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Τέσσερα μεγάλα έργα για τη Βοιωτία εξήγγειλε από τη Λιβαδειά ο Αθ. Μπούρας

Ο Υφυπουργός Οικονομίας & Οικονομικών κ. Αθανάσιος Μπούρας, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιά, ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση των εξής έργων για το Νομό Βοιωτίας:
1. Οδός Νεοχωράκι- Τανάγρα: 13,0 εκατ. Ευρώ
2. Οδός Διασταύρωσης Διστόμου-Δαύλειας έως Όρια Νομού: 12,0 εκατ. Ευρώ
3. Διευθέτηση Άνω Ρου Βοιωτικού Κηφισσού: 2,0 εκατ. Ευρώ
4. Οδός Δερβενοχώρια-Όρια Νομού προς Ελευσίνα: 7,0 εκατ. Ευρώ

Η χρηματοδότηση γίνεται στο πλαίσιο του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας το οποίο και παρουσίασε σήμερα Τρίτη 26 Μαΐου στο χώρο του ΕΒΕ Βοιωτίας, ο κ. Μπούρας. Ειδικότερα ενημέρωσε για τα παραπάνω έργα όπως προέκυψαν στην εξειδίκευση του Προγράμματος για το Νομό Βοιωτίας, μετά από διαβούλευση με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, τους βουλευτές του Νομού και κοινωνικούς φορείς.

Το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας ύψους 150,0 εκατ. Ευρώ προέρχεται από Εθνικούς Πόρους που η Κυβέρνηση έχει δεσμεύσει λόγω της συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο Στόχο 2, προκειμένου να καλυφθούν αναπτυξιακές ανάγκες και έργα υποδομής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς δήλωσε: «Σήμερα κάνουμε πράξη μια δέσμευση. Είναι πολύ σημαντικό ότι οι πόροι για το Ειδικό Πρόγραμμα είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον κρατικό προϋπολογισμό, υπάρχει συγκεκριμένη Σ.Α.Ε., υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις επομένως έργα με ώριμες ολοκληρωμένες μελέτες μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι οι προτάσεις σε αυτήν την εξειδίκευση έχουν υπερ-τοπικό χαρακτήρα. Σε συνδυασμό με την εξειδίκευση των έργων που εκπονούνται ανά Νομό δημιουργούν βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που μετείχαν στη διαβούλευση που προηγήθηκε αυτής της παρουσίασης υπέβαλαν προτάσεις, που ξεπερνούσαν τον τοπικό χαρακτήρα άλλου είδους έργων τα οποία έτσι κι αλλιώς εκτελούνται στην Περιφέρειά μας.

Η προσπάθεια αυτή λειτουργεί, σε κάθε περίπτωση, συμπληρωματικά με άλλες πρωτοβουλίες που η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχουν αναλάβει. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ερχόμενη εβδομάδα προκηρύσσουμε έργα εθνικής και επαρχιακής οδοποιίας ύψους 80,0 εκατ. Ευρώ στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α.

Σε άμεση συνεργασία και συνέργια με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Βοιωτίας, το έργο Θίσβη-Κανάβαρη προχωρά με εντατικούς ρυθμούς και ευελπιστούμε ότι μέχρι 30/10 θα παραδώσουμε τα 22 πρώτα χλμ. Σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να προχωρήσουμε και τα πρώτα 15 χλμ. Σε ένα έργο ενταγμένο και συμφωνημένο με τις υπηρεσίες της Ε.Ε. ως έργο γέφυρα στο Ε.Σ.Π.Α. Άρα το έργο προχωρά κανονικά με εντατικούς ρυθμούς.
Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν ζητήματα προς επίλυση, υπάρχουν ανάγκες, αλλά εκείνο που σήμερα μπορούμε να κρατήσουμε είναι ότι γίνονται παράλληλα έμπρακτες προσπάθειες για την κάλυψη αυτών των αναγκών.

Οφείλω να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον προκάτοχό μου στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάση Σκορδά για τη μεγάλη συμμετοχή του στην εξειδίκευση του Προγράμματος, ενώ για ακόμη μια φορά ευχαριστώ τους φορείς και τους πολίτες οι οποίοι συνέβαλλαν στη διαδικασία ώστε, με τις ιδέες τους και το γόνιμο διάλογο που προηγήθηκε, να προσφέρουμε σήμερα δυνατότητες στους πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για ανάπτυξη και ευημερία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: