Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Τι είπε ο Κώστας Καραμανλής στη Λαμία

"Απέναντι στα ψεύτικα διλήμματα, απαντούμε με θετική πρόταση: Εθνική συνεννόηση. Εθνική συστράτευση. Εθνική απάντηση στη διεθνή πρόκληση. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, έτσι ώστε να περιορίσουμε τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης. Να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας για να προωθήσουμε σήμερα τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Να προχωρήσουμε, όλοι μαζί, σε ένα νέο κύμα μεταρρυθμίσεων, που θα βάλει τη χώρα στους νικητές της παγκόσμιας κρίσης" Με αυτά τα λόγια ολοκλήρωσε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής την ομιλία του στη συγκέντρωση της ΝΔ που έγινε απόψε το βράδυ στη Λαμία.

Ο κ. Καραμανλής εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι "αντί να αλλάξουν, βουλιάζουν στην αναξιοπιστία τους" ενώ σε πολλά σημεία της ομιλίας του αναφέρθηκε σε επιμέρους ζητήματα κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για αλαζονεία, αναξιοπιστία και ανευθυνότητα.
"Αντί να αλλάξουν βουλιάζουν στην προσπάθειά τους να δραπέτευσαν από τα δύσκολα. Βουλιάζουν στην κινδυνολογία, ακόμα και σε βάρος της ίδιας της χώρας" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για τα συνθήματα που χρησιμοποιεί. "Επιχείρησαν να πολιτικοποιήσουν τη δικαιοσύνη και να ποινικοποιήσουν την πολιτική" υπογράμμισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του και συμπλήρωσε: "Ξεκίνησαν μια αβάσιμη σκανδαλολογία. Άφησαν στην άκρη τις πολιτικές για τα πραγματικά προβλήματα και κατέφυγαν σε ύβρεις για "βαρβάρους". Άρχισαν να μιλούν για ναυάγια που υπάρχουν μόνο στη φαντασία τους".

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ψεύτικα τα διλήμματα που προβάλλει το ΠΑΣΟΚ ενώ συγχρόνως προσδιόρισε την απάντηση του κόμματος του στη φράση "εμείς απαντάμε με θετικά μηνύματα". Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Καραμανλής πρόβαλε την ανάγκη της εθνικής συνεννόησης και της εθνικής συστράτευσης. "Να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας για να προωθήσουμε σήμερα τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος" υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής για να συμπληρώσει "να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, έτσι ώστε να περιορίσουμε τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης".

"Αντί της συνεννόησης, ζητούσαν να κάνουμε "τόπο" για να περάσει η Ελλάδα, όπως μας είπαν" σημείωσε ο κ. Καραμανλής για να συμπληρώσει συνεχίζοντας ότι "ταυτίζουν το κόμμα με την ίδια τη χώρα έφτασαν στο σημείο να ζητούν από όλα τα κόμματα να παραμερίσουν για να περάσει το ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η αντίληψη, αυτή είναι η νοοτροπία του ΠΑΣΟΚ. Αιχμάλωτο είναι το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν του. Αντί να αλλάξει βουλιάζει στην αλαζονεία του".

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε διεξοδικά στις δυσκολίες που συνάντησε η κυβέρνηση λέγοντας ότι "Σε κάθε βήμα αντιμετωπίζαμε έντονες αντιδράσεις βολεμένων συμφερόντων. Σε κάθε μεταρρύθμιση αντιμετωπίζαμε τη στείρα άρνηση της αντιπολίτευσης. Σε κάθε αλλαγή αντιμετωπίσαμε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ένα μονότονο "όχι". Δεν μπόρεσαν ποτέ να καταλάβουν γιατί αλλάζουμε τα πράγματα. Πολεμούσαν αδιάκριτα αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ταυτίζονται με την αντίδραση, υπηρετούσαν τη συντήρηση".

Ο Κ. Καραμανλής έκανε ειδικότερη αναφορά στα επιμέρους σημεία της κυβερνητικής πολιτικής, όπως οι μεταρρυθμίσεις για την παιδεία, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, το χωροταξικό αλλά και η νέα ενεργειακή πολιτική. Αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα τα οποία, όπως είπε, εξελίσσονται και στις καινοτομικές δράσεις. Αναφερόμενος στα οικονομικά θέματα υπογράμμισε την μείωση της ανεργίας κατά 4 μονάδες, και την αποκλιμάκωση των ελλειμμάτων. Απαρίθμησε τα μέτρα πολιτικής για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, όπως σημείωσε, και ανέλυσε διεξοδικά το που ακριβώς βρίσκεται η χώρα μας σε σχέση με τον ευρωπαϊκό χάρτη αυτή την περίοδο.


πιο μεγάλη αδυναμία της οικονομίας μας βρίσκεται στο χρέος που άφησαν οι κυβερνήσεις του χτες" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι φέτος πληρώνουμε 12 δισ. ευρώ μόνο για τους τόκους. "Παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις, αλλά για το συλλογικό καλό" σημείωσε ο κ. Καραμανλής για να συμπληρώσει ότι "απαντάμε με υπευθυνότητα στις προκλήσεις των καιρών, σεβόμαστε στην πράξη τις νέες γενιές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: