Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Τετ α τετ με τους τρομοκράτες η ΕΛΑΣ

Προβληματισμό και ανησυχία στην ηγεσία της ΕΛΑΣ προκαλεί το νέο τρομοκρατικό χτύπημα, όπως λένε έμπειροι αξιωματικοί, κατά της Eurobank στην Αργυρούπολη. Αυτή τη φορά μάλιστα, αστυνομικοί και δράστες ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο. Οι τελευταίοι όμως κατάφεραν να ξεφύγουν.
Όλα τα στοιχεία οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι πίσω από την τρομοκρατική επίθεση βρίσκεται ο «Επαναστατικός Αγώνας». Τόσο η συνδεσμολογία, όσο και ο τρόπος που κινήθηκαν οι δράστες, «δείχνουν» την τρομοκρατική οργάνωση που τα ξημερώματα της 9ης Μαρτίου επιχείρησε να τινάξει στον αέρα το κτίριο της Citibank στη Φιλοθέη, τοποθετώντας 30 κιλά από την εκρηκτική ύλη «αntho» στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου.
Αυτό που πλέον περιμένει η ηγεσία της ΕΛΑΣ είναι η προκήρυξη με την οποία οι δράστες θα αναλάβουν την ευθύνη του χτυπήματος.
Πρόσωπο με πρόσωπο με τους τρομοκράτες
Στις 3:30 τα ξημερώματα, το πλήρωμα ενός περιπολικού της Δίωξης Λαθρομεταναστών εντόπισε τέσσερα άτομα, που φορούσαν μαύρα ρούχα και κράνη, να κινούνται κοντά στο υποκατάστημα της Τράπεζας.
Οι αστυνομικοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, πλησίασαν τους δράστες, αλλά πριν προλάβουν να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει και να αντιδράσουν, ένας από τους τέσσερις ύποπτους τους απείλησε με πιστόλι. Οι δράστες διέφυγαν με μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού τις οποίες είχαν σταθμεύσει δίπλα από την Eurobank.
Πέντε λεπτά αργότερα, στις 3:35, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», προειδοποιώντας ότι σε μισή ώρα θα εκραγεί βόμβα στο συγκεκριμένο υποκατάστημα.
Η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Βουλιαγμένης.
Στις 4:07 έγινε η ισχυρότατη έκρηξη, η οποία ισοπέδωσε την πρόσοψη της Eurobank και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές σε διπλανά κτίρια και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μια τσιμεντένια κολώνα που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την τράπεζα κόπηκε στα δύο.
Ο ωρολογιακός μηχανισμός, αποτελούμενος από τουλάχιστον 10 κιλά ζελατοδυναμίτιδα είχε τοποθετηθεί σε μια βαλίτσα, στον προθάλαμο της τράπεζας.


Η έκταση των ζημιών αποκαλύπτεται με το πρώτο φως της ημέρας
Στο σημείο παραμένουν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και δυνάμεις του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που μαζεύουν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού. Την ίδια ώρα, τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου αναλύονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Μέχρι στιγμής, πάντως, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: