Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Ισχυρότατη βομβιστική επίθεση σε τράπεζα

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα στο υποκατάστημα της Eurobank που βρίσκεται στη συμβολή της Λ. Βουλιαγμένης με την Γερουλάνου στην Αργυρούπολη.
Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, το πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης που περνούσε γύρω στις 03.30 από τη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Γερουλάνου, έξω από το υποκατάστημα της Eurobank, είδε τέσσερα άτομα που φορούσαν κράνη. Πριν οι αστυνομικοί όμως κάνουν την παραμικρή κίνηση οι δράστες τους αιφνιδίασαν, τους απείλησαν με όπλα, ανέβηκαν σε δυο μοτοσικλέτες και εξαφανίστηκαν.
Λίγα λεπτά αργότερα άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και είπε ότι σε μισή ώρα επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στη συγκεκριμένη τράπεζα, χωρίς να αναφέρει οργάνωση.
Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Βουλιαγμένης.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός -20 κιλά εκρηκτικών σε μια βαλίτσα- είχε τοποθετηθεί από την πλευρά της οδού Γερουλάνου και ισοπέδωσε στην κυριολεξία το ισόγειο της τράπεζας, έκοψε μία κολώνα που ήταν απ' έξω και θραύσματα πετάχτηκαν σε πολύ μεγάλη απόσταση.
Μέχρι και αυτή την ώρα πυροτεχνουργοί και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ερευνούν το χώρο, ενώ στις 06.10 δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Βουλιαγμένης.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: