Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Εντός του θέρους η πρώτη δόση των παρακρατηθέντων στους ΟΤΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του ενέκρινε την πρόταση των υπουργείων Οικονομίας & Οικονομικών και Εσωτερικών, για την απόδοση των παρακρατηθέντων από το Ελληνικό Δημόσιο προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ανέρχονται στο ποσό του 1.711.000.000 ευρώ.

Με τη σημερινή απόφαση επισφραγίζεται η θετική κατάληξη ενός σημαντικού και χρονίζοντος αιτήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η απόδοση της πρώτης δόσης των παρακρατηθέντων αποκτά ζωτική σημασία για τα οικονομικά των Δήμων, οι οποίοι καταβάλλουν εντατικές προσπάθειες, όχι μόνο για την κάλυψη των παγίων αναγκών τους, αλλά και για την τόνωση και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, της απασχόλησης καθώς και τη δημιουργία έργων υποδομής.

Το ποσό των 1.711.000.000 ευρώ θα καταβληθεί μετρητοίς σε οκτώ ισόποσες δόσεις. Μέσα στην εβδομάδα, θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ των συναρμοδίων υπουργείων Οικονομίας & Οικονομικών , Εσωτερικών και της ΚΕΔΚΕ και θα ακολουθήσει μέσα στο καλοκαίρι, η εκταμίευση της πρώτης δόσης ύψους 213.875.000 ευρώ.
Οι υπόλοιπες ισόποσες δόσεις θα καταβάλλονται την 31η Ιανουαρίου κάθε έτους για τα επόμενα επτά χρόνια.

Στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων δήλωσε:

«Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ αποφάσισε για ένα πολύ σημαντικό χρονίζον θέμα που αφορά την καταβολή της πρώτης δόσης ύψους 213.875.000 εκατ. ευρώ από τα 1.711.000.000 ευρώ των παρακρατηθέντων πόρων. Πήραμε απόφαση ότι συμφωνούμε με το μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο θα συνυπογράψουμε ως ΚΕΔΚΕ, με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας& Οικονομικών και Εσωτερικών εντός της εβδομάδας, ώστε μέσα στο καλοκαίρι να εκταμιευθεί η πρώτη δόση».

Ερωτηθείς για την Προγραμματική Σύμβαση ΚΕΔΚΕ - υπουργείου Απασχόλησης ενημέρωσε ότι :
Η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΚΕΔΚΕ και υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για τις 20.000 θέσεις εργασίας πήρε την τελική της μορφή. Έγινε η κατανομή ανά Νομό και ανά Δήμο και απομένει η ψήφιση της Τροπολογίας που έχουμε ζητήσει, βάσει της οποίας δεν υπάρχει αυτόματη μονιμοποίηση μετά το πέρας του προγράμματος ,έπειτα από τρία χρόνια, των απασχολούμενων σ’ αυτό. Κάτι, που θα πρέπει να το γνωρίζουν εξ’ αρχής ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: