Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Δημιουργία μονάδας «στεγνού» θεραπευτικού προγράμματος στη Βοιωτία

Δημιουργία μονάδας «Στεγνού» θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης στο Νομό Βοιωτίας για χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών

Ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) παράρτημα Βοιωτίας και των φορέων του Νομού, δηλαδή:
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας,
Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών ΕΣΥΝ,
ΤΕΔΚ Ν.Βοιωτίας,
Επιμελητήριο Βοιωτίας,
Δήμος Λιβαδειάς,
Δήμος Θήβας,
Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς,
Σωματείο Οικοδόμων Λιβαδειάς,
Αθλητικός και Κολυμβητικός όμιλος Λιβαδειάς,
Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Λιβαδειάς,
ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2008 προσπάθεια έπειτα από ομόφωνες αποφάσεις των φορέων για την δημιουργία Μονάδας «Στεγνού» θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης στο Ν. Βοιωτίας.
Ο Νομάρχης με έγγραφό του από 24/7/2008 ως και αντίστοιχο έγγραφο του ΕΣΥΝ από 15/7/2008 ζήτησαν συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για να παρουσιάσουν όλοι οι φορείς το αίτημα.
Έπειτα από πολλές συζητήσεις με τους αρμόδιους του Υπ. Υγείας παρέπεμψαν την συντονιστική επιτροπή στον ΟΚΑΝΑ για σύμφωνη γνώμη. Πράγματι ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ από 18/11/2008 αξιολόγησε το αίτημα μετά από συνάντηση με την επιτροπή και συναίνεσε για την δημιουργία και λειτουργία Μονάδας «Στεγνού» θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης στο Νομό για χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών .
Έως σήμερα όμως, ένα χρόνο σχεδόν μετά, παρά την όξυνση του προβλήματος στην περιοχή μας και τις συνεχείς προσπάθειες και πιέσεις ο κ. Υπουργός Υγείας δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας.
Από 4/5/2009 με νέο έγγραφο ο Νομάρχης εκφράζοντας τη θέση της Συντονιστικής Επιτροπής ζητά και πάλι συνάντηση με τον Υπ. Υγείας τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο προκειμένου να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει μονάδα, καθώς ο αριθμός των νέων ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους αυξάνεται.
Οι χρήστες και οι οικογένειές τους όμως που βιώνουν καθημερινά το πρόβλημα ζητούν άμεση λύση. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: