Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Τι είπε ο Καρατζαφέρης στη Λιβαδειά

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης σήμερα Κυριακή 31 Μαΐου 2009 επισκέφθηκε την Λιβαδειά όπου παρεχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αρχικά αναφέρθηκε στους στόχους του ΛΑ.Ο.Σ. για το Ευρωκοινοβούλιο την επόμενη πενταετία.

«Ο στόχος μας για την επόμενη πενταετία είναι να πετύχουμε να αναλάβει η Ευρώπη την ευθύνη του προσδιορισμού των συνόρων μας με την Τουρκία. Η Ευρώπη ενώ έχει προσδιορίσει με σαφήνεια τα σύνορά της τόσο στην Βαλτική όσο και στην Αφρική με την Ισπανία, αποφεύγει να καθορίσει τα σύνορά της με την Τουρκία στο Αιγαίο.

Υπάρχει το Δίκαιο της Θαλάσσης το οποίο φοβάται η Ελλάδα να υλοποιήσει και υπάρχει η απειλή της Τουρκίας που λέει ότι χρήση του δικαίου της θαλάσσης είναι απειλή πολέμου. Ευθύνη λοιπόν της Ευρώπης είναι η άρση του casus belli εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της Ευρώπης. Ασφαλίζοντας τα σύνορά της η Ευρώπη στο Αιγαίο, κλείνει την πόρτα στην λαθρομετανάστευση. Με τον τρόπο αυτό εμείς παύουμε να δεχόμαστε τον αβάσταχτο όγκο των 150.000 και πλέον λαθρομεταναστών το χρόνο στην χώρα μας.

Επιπλέον βγάζουμε και από πάνω μας το φορτίο των εξοπλισμών όπου το ποσό που ξοδεύεται μόνο από την Ελλάδα είναι ίσο με το ποσό που ξοδεύεται σε ολόκληρη της Ευρώπη. Επομένως θα μπορούσαμε, εξοικονομώντας τα χρήματα αυτά, να αντιμετωπίσουμε το συνεχώς διογκούμενο έλλειμμα. Σκεφτείτε πως αν τα χρήματα που δίνουμε για ένα F16 δίνονταν στην περιοχή, θα ανεβάζαμε το παραγόμενο ΑΕΠ του Νομού Βοιωτίας κατά 2 μονάδες.

Για τον λόγο αυτό και για να μπορέσουμε να περάσουμε αυτές τις θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο επιλέξαμε σαν επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας την κ. Τζαβέλλα, τεχνοκράτη και έμπειρη στα ζητήματα αυτά, με τη σιγουριά πως θα μας εκπροσωπήσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο στο νέο Ευρωκοινοβούλιο. Θα μου πείτε ένας ή δύο Ευρωβουλευτές μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα; Και όμως, ναι μπορούν. Θα σας θυμίσω πως εγώ το 2004 εν όψει της εισόδου της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσα στο Ευρωκοινοβούλιο 22 τροπολογίες οι οποίες μπλόκαραν την είσοδο της, και σήμερα τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία σε αυτές τις τροπολογίες στηρίζουν την πολιτική τους απέναντι στην Τουρκία.

Δυστυχώς δεν τις αποδέχονται τα ελληνικά κόμματα και δεν μπορώ να καταλάβω πως θέλουμε μια Τουρκία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία θα έχει 99 Ευρωβουλευτές ενώ παράλληλα θα μειωθεί κι άλλο ο αριθμός των δικών μας Ευρωβουλευτών. Και πείτε μου αν γίνει αυτό ποιος θα εμποδίσει την Τουρκία μεθαύριο, ως μέλος της Ε.Ε., να εποικίσει ορισμένα νησιά μας στο Αιγαίο, νησιά ελληνικά και μετά να εκλέγει σε αυτά Τούρκους Νομάρχες ή Δημάρχους. Εμείς αυτά τα βλέπουμε και έχουμε μια σταθερά αντίθετη θέση. Όπως αντίθετη θέση είχαμε και στο Ευρωσύνταγμα ή την μετεξέλιξή του σαν συνθήκη της Λισσαβόνας και με τους αγώνες μας με τους ευρωσκεπτικιστές κατορθώσαμε να το μπλοκάρουμε».

Ακολούθως ο Γ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών και στην στάση που κράτησε ο κάθε πολιτικός αρχηγός σχολιάζοντας την στάση του πρωθυπουργού να υποκαταστήσει τη δικαιοσύνη δίνοντας συγχωροχάρτι στα σκάνδαλα, τη θέση του αρχηγού της αξ. Αντιπολίτευσης για τους Μουσουλμάνους της Θράκης, θέση η οποία ουσιαστικά καταργεί τη συνθήκη της Λωζάννης, τη στάση της Γ.Γ. του ΚΚΕ για το κόμμα πάνω από τους επίσημους θεσμούς του κράτους και του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου.

Κατόπιν ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., απατώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχολίασε τις θέσεις του κ. Τρεμόπουλου για την Θράκη τα Σκόπια και τον Κεμάλ Ατατούρκ και δήλωσε πως πολύ γρήγορα θα ξεσκεπαστούν τα πραγματικά τους κίνητρα.
Δήλωσε πως δεν νομίζει πως η αποχή στις εκλογές θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη αν και είχε ο ίδιος κάνει πρόταση στον πρωθυπουργό να μην γίνουν Κυριακή αλλά Σάββατο ώστε να μην σπάσει το τριήμερο λόγω αργίας. «Δυστυχώς ο κ. Καραμανλής έχει αργά αντανακλαστικά».

Και ο Γ. Καρατζαφέρης ολοκλήρωσε λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Εμείς πιστεύουμε πως κάθε μέρα που περνά υπάρχει τουλάχιστον και ένας Έλληνας που βγάζει τις παρωπίδες απέναντι στα ψέματα των δύο μεγάλων κομμάτων. Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ σας υπόσχονται πως θα φτιάξουν την Οικονομία της χώρας ενώ την ίδια στιγμή δεν μπορούν να τακτοποιήσουν τα οικονομικά των κομμάτων τους. Και βλέπετε πως ξοδεύουν τεράστια ποσά για διαφημίσεις, σκεφτείτε πως κάθε μέρα που περνά μόνον η ΝΔ για τηλεοπτικά σποτ σπαταλά 700 συντάξεις. Εμείς επειδή αυτά που πιστεύουμε τα κάνουμε πράξη, αντί να ξοδέψουμε χρήματα για τηλεοπτικά σποτ με παπαγαλάκια και βαρβαρότητες, προτιμήσαμε να δώσουμε τα χρήματα αυτά στο Ταμείο Φτώχειας. Δώσαμε 1 εκατομμύριο ευρώ στο Ταμείο Φτώχειας!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: