Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

ΕΔΕ για τον θάνατο της Γκουλιώνη διέταξε ο Δένδιας

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου της κρατούμενης, Αικατερίνης Γκουλιώνη, κατά τη μεταγωγή της από το κατάστημα κράτησης Ελαιώνα Θηβών στις φυλακές Νεαπόλεως Λασιθίου στις 18 Μαρτίου, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλαος Δένδιας.
Η απόφαση ελήφθη μετά τη γνωστοποίηση στο υπουργείο των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής έκθεσης και της τοξικολογικής ανάλυσης για τα αίτια θανάτου της κρατούμενης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η ιατροδικαστική έκθεση του εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία συντάχθηκε επί τη βάσει και των αποτελεσμάτων της έκθεσης τοξικολογικής ανάλυσης του εργαστηρίου τοξικολογίας και φαρμακοκινητικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», αποφαίνεται ότι η αιτία του θανάτου της Αικατερίνης Γκουλιώνη είναι η λήψη ναρκωτικών του τύπου κυρίως της ηρωίνης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέστειλε επίσης αίτημα προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Τάξης, Χρ. Μαρκογιαννάκη, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο διενέργειας αντίστοιχης έρευνας, σχετικά με τυχόν ευθύνες των αστυνομικών υπαλλήλων οι οποίοι διενήργησαν τη μεταγωγή.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: