Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Στις 15 Απριλίου η Έριν Μπρόκοβιτς στο Ευρωκοινοβούλιο για τον Ασωπό

Με το θέμα της ρύπανσης στον Ασωπό ποταμό ασχολήθηκε η δικηγόρος Έριν Μπρόκοβιτς, γνωστή και από την ομώνυμη ταινία με την Τζούλια Ρόμπερτς. Η Μπρόκοβιτς θα παρευρεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 15 Απριλίου σε συνέδριο για το θέμα.
Πριν από μερικές ημέρες η διάσημη δικηγόρος έστειλε επιστολή στον Αμερικανό πρέσβη στην χώρα μας για να του ζητήσει να πιέσει την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για το θέμα.
«Πείτε στην Ελλάδα ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν» αναφέρει στην επιστολή της, λέγοντας επίσης ότι «άνθρωποι στην Ελλάδα πεθαίνουν και η κυβέρνησή τους στέκεται στο περιθώριο».


Η Εριν Μπρόκοβιτς έγινε γνωστή όταν αποκάλυψε το σκάνδαλο με τη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής Χίνκλεϊ της Καλιφόρνιας με εξασθενές χρώμιο από τις τοπικές βιομηχανίες.
«Ο Ασωπός ποταμός στην Ελλάδα υδροδοτεί περιοχές όπου ζουν χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι ασθενούν και πεθαίνουν» αναφέρει στην επιστολή της, η οποία δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής οργάνωσης Friends of the Earth.
«Ο ποταμός εμφανίζει επίπεδα εξασθενούς χρωμίου 400.000 φορές ψηλότερα από αυτά που θα έπρεπε να ανιχνεύονται, ενώ οι θάνατοι από καρκίνο στην πόλη που τραβά νερό από το ποτάμι έχουν αυξηθεί από 6% σε 32%. Παρακαλώ βεβαιωθείτε ότι η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν και περιμένουν τη λήψη μέτρων ώστε να βοηθηθούν εκείνοι που επηρεάζονται από τον τοξικό ποταμό» προσθέτει.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: